Laborator deschis al Universității din București către mediul social

Date:

Universitatea din București a inaugurat un Open Lab („laborator deschis”) definit „ca un spațiu de colaborare și de îmbinare a cercetării și a educației cu implicarea civică, menit să consacre și să accelereze colaborarea dintre comunitatea academică a UB și părțile interesate ale societății românești pentru dezvoltarea comunităților locale, regionale sau naționale”.

Laboratorul deschis este parte a proiectului CIVIS – Universitatea Civică Europeană, alianță academică a universităților Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University și Eberhard Karls Universität Tübingen. Deschiderea unor astfel de laboratoare este prevăzută în cadrul tuturor universităților membre.

Evenimentul inaugural de la Universitatea din București s-a desfășurat online, cu participarea profesorului Marian Preda, rectorul Universității din București, a prorectorilor Sorin Costreie și Magdalena Iordache Platis, a coordonatorului demersurilor în acest sens, José Luis Bau, de la Universitatea Autonomă din Madrid. Găzduit de prof. Magdalena Iordache-Platis, prorector pentru managementul calității, responsabilitate socială și relația cu partenerii sociali, coordonator al Open Lab CIVIS de la Universitatea din București, a reunit reprezentanți ai comunității academice a UB și ai altor universități din țară și din afară, ai mediului de afaceri, ai unor organizații nonguvernamentale, profesionale și de business, ai unor institute de cercetare, precum și profesori din învățământul preuniversitar.

Universitatea din București deschide în cadrul Open Lab în perioada imediat următoare competiția în domeniile: Transformare digitală și tehnologică; Orașe, teritorii, mobilități; Sănătate; Societate, cultură, patrimoniu; Climă, mediu, energie. Pot participa reprezentanți ai instituțiilor private, publice și nonguvernamentale în parteneriat cu Universitatea din București, cu precizarea inițiatorilor că „vor fi selectate cele mai viabile proiecte, care, prin implicarea resurselor educaționale, de cunoaștere și de cercetare, vor contribui la identificarea de răspunsuri și soluții creative și inovatoare la nevoile și provocările pe care le întâmpină societatea. Universitatea din București alocă, prin intermediul proiectului CIVIS, suma de 10.000 de euro pentru finanțarea acestor proiecte de responsabilitate socială”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...