Lansarea platformei profesionale „Pădurea românească. Prezent și Viitor. 2020-2030”

Date:

A fost lansată Platforma Profesională în Domeniul Forestier ”Pădurea românească. Prezent și Viitor. 2020-2030”, care „își propune să fie cadrul oficial de dezbateri și discuții pentru consolidarea dialogului în cadrul sectorului forestier, pentru elaborarea unui viziuni privind dezvoltarea sectorului forestier românesc pentru perioada 2020 – 2030, în contextul european și mondial, dezbateri pe tema legislației silvice, asigurarea suportului profesional pentru factorii decizionali și identificarea surselor de finanțare în domeniul forestier”. Iniţiator este ing. Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Evenimentul de lansare a fost găzduit de aula Societății „Progresul Silvic” din București. Au participat reprezentanți ai sectorului silvic și forestier, ai industriei mobilei, mediului universitar și științific, ai sindicatelor de profil, ai organizațiilor profesionale și de mediu. Au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Daniel Constantin Coroamă, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, președintele Asociației Administratorilor de Păduri, Adrian Crețu, președintele Asociației Forestierilor, Ciprian Muscă, președintele Societății „Progresul Silvic”, Gheorghe Gavrilescu, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă, Aurica Sereny, reprezentanți ai sindicatelor din silvicultură, ai organizațiilor de mediu și ai mediului universitar și științific în domeniul silviculturii (foto Romsilva).

Între temele lansate spre dezbatere prin intermediul platformei se află „alinierea și sprijinul pentru atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind bioeconomia și atenuarea efectelor schimbărilor climatice, asigurarea unui echilibru între conservarea biodiversității, regenerarea pădurilor și asigurarea nevoilor comunităților locale, dar și a industriilor de profil, dezvoltarea programelor de educație forestieră, accesarea de fonduri europene și debirocratizarea sectorului”.

Directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a lansat „provocarea pentru toți cei prezenți, ca la următoarea întâlnire propusă a avea loc în luna septembrie, să se creioneze un document formal care să cuprindă elementele unei viziuni comune, propuneri de măsuri și obiective proactive și mai ales pragmatice, care să răspundă nevoilor tuturor sectoarelor implicate”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...