Librăriile Diverta se alătură campaniei „Citește românește”, inițiate de Ministerul Culturii pentru susținerea pieței de carte din România, în mod special, a cărții românești pe întregul flux economic și cultural  autor-editură-tipografie-librărie-Ministerul Culturii.

Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii: „Mă bucură faptul că am găsit susținere în parteneri din mediul privat, care pot avea o contribuiție importantă pentru vânzarea cărților românești. Scriitorii români merită cumpărați, citiți și încurajați să creeze în continuare. Avem tineri valoroși și talentați care trebuie promovați și apreciați, pentru că ei sunt marii scriitori de mâine”.

Luiza Albu, Marketing Manager Diverta: „În ceea ce privește librăriile noastre, vom face, ca și până acum, tot ce ține de noi, ca librari: vom poziționa preferențial cărțile autorilor români în spații special semnalizate, oferind consistență la raft, vom propune promoții, vom consilia cum știm mai bine clienții în librării și vom crea cadrul prielnic lecturii pentru cititori, în spațiile noastre special amenajate.  Sperăm ca fiecare dintre noi, prin rolul pe care îl joacă în această frumoasă piață a cărții, să putem contribui la o creștere a interesului publicului pentru cartea românească și a industriei, în general”.

Concret, susținerea librăriilor Diverta se exprimă cu peste 4000 de titluri, prin magazinele fizice și prin magazinul online www.dol.ro. În librării au fost amenajate rafturi semnalizate cu numele campaniei, #citeșteromânește, care promovează cărți ale autorilor autohtoni.

Ministerul Culturii reamintește că „în cadrul campaniei, scriitori și jurnaliști au oportunitatea de a-și promova ultimele apariții editoriale, iar Ministerul Culturii a publicat, pe pagina de Facebook a instituției, mesajele acestora prin care susțin inițiativa #citeșteromânește”.

DISTRIBUIȚI