Managementul apelor și mediului marin, dezbătut sub egida României

Date:

O materializare a președinției româneşti a Consiliului Uniunii Europene a fost reprezentată şi de organizarea de către Ministerul Apelor și Pădurilor a întâlnirii directorilor responsabili cu managementul apelor și mediului marin din statele membre UE, Constanța, 13-14 iunie 2019.

Secretarul de stat pentru ape, Adriana Petcu, a subliniat: „Implementarea Directivei Cadru Apă și a Directivei Cadru Strategia pentru mediul marin sunt principalele motoare ale politicii din domeniul apei și al mediului marin. Am facut pași importanți spre o mai bună înțelegere a acestui domeniu, pentru evaluarea presiunilor și a impactului lor asupra mediului și pentru dezvoltarea și punerea în aplicare a programelor de măsuri. Cu toate acestea, pentru a îndeplini obiectivele celor două directive-cadru trebuie să facem mai multe eforturi, chiar și după anul 2020.” Unul dintre cele mai importante obiective pentru zona în care ne aflăm, a apreciat secretarul de stat „constă în îmbunatățirea cooperării regionale pentru Marea Neagră”, accentuând: În primul rând, dorim ca acțiunile noastre să convingă toate țările riverane Mării Negre de importanța Directivei Cadru Strategia pentru mediul marin. De asemenea, vom continua demersurile noastre pentru ca Uniunea Europeana să devină Parte a Convenției pentru protecția Mării Negre împotriva poluării”.

Reuniunea a abordat aspecte privind apa și mediul marin axate pe Raportul Comisiei Europene privind implementarea Directivei Cadru Apa și Directivei Cadru Inundații, raportul Agenției Europene de Mediu, precum și pe revizuirea legislației europene privind apa. Au fost dezbatute aspecte privind implementarea Directivei Cadru Apa și a Directivei Cadru Strategia pentru mediul marin în scopul îmbunătățirii înțelegerii comune legate de probleme care vizează implementarea celor două directive. Discuțiile s-au axat și pe acțiunile coordonate privind prioritățile relevante din cadrul ciclurilor de implementare: rezultatul evaluării globale privind cadrul de reglementare în domeniul apei (2019 WFD REFIT) și raportul de evaluare a punerii în aplicare a Directivei Cadru Strategia pentru mediul marin realizat de Comisia Europeană, conform prevederilor art. 20. Reuniunea a inclus şi o vizită de lucru în Delta Dunării.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...