Ministerul Finanțelor a împrumutat 1,3 miliarde de lei

Date:

Ministerul Finanțelor a emis titluri de aproape 1,3 miliarde de lei prin două emisiuni pe piața internă, pe o cerere importantă din partea investitorilor și la randamente în scădere, conform Profit.ro.

De asemenea, suma împrumutată a fost cea din prospect, la un randament mediu de 2,37% pe an, în scădere față de randamentul de 2,53% obținut luna trecută la același tip de împrumut.

Obligațiunile cu scadența în iunie 2026 au atras oferte de 1,1 miliarde de lei la un prospect de 600 de milioane de lei. Executivul a emis obligațiuni de 781 de milioane de lei la un randament mediu de 2,96%, în scădere față de 3,01% la jumătatea luni noiembrie. Dobânzile au fost în scădere începând cu această primăvară, după un șoc inițial al crizei COVID 19, potrivit sursei amintite.

Banca centrală a redus dobânda cheie cu 1 punct procentual la 1,5% în acest an. Până în noiembrie Guvernul a împrumutat din piață 138,4 miliarde de lei, inclusiv din cele externe, la care se adaugă un împrumut de 3 miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...

Accelerator pentru creșterea nivelului de profesionalizare a industriei Influencer Marketing

Start-up-ul MOCAPP anunță o nouă ediție a programului de...

Mentorat, coaching și granturi pentru femeile antreprenor  

ING Bank România și Visa anunță lansarea programului She’s...