Ministrul Finanțelor Publice, Florin CÎȚU, deschide evenimentul „Banking Forum Online by Financial Intelligence”

Date:

Băncile din regiunea Europei Centrale și de Est și-au îmbunătățit semnificativ calitatea activelor de la criza financiară globală, au rezerve mai mari de capital și și-au întărit pozițiile de lichiditate, așadar au intrat în perioada de scădere economică provocată de pandemia Covid într-o formă mai bună decât în cazul crizei financiare, arată un studiu recent al Deloitte.

Băncile din Europa Centrală și de Est se așteaptă la o revigorare a activității de creditare în 2021, cu ajutorul unor măsuri de sprijin în acest sens din partea autorităților de reglementare în domeniu, după ce în 2020 aceasta a scăzut semnificativ față de anul anterior.

Financialintelligence.ro vă invită să participați la prima ediție a evenimentului „Banking Forum Online by Financial Intelligence”, joi, 8 octombrie, de la ora 11:00.

Evenimentul se desfășoară în mediul online și este transmis LIVEpe site-ulwww.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.

Participarea este gratuită, iar participanții au posibilitatea să interacționeze cu speakerii și să le transmită întrebări, în direct, în comentarii la video, prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence. Înscrierea la eveniment se face prin completarea formularului din pagina evenimentului, aici.

Volumul creditelor noi acordate de băncile din România populației și companiilor în șase luni de la debutul pandemiei COVID-19 se ridică la 38,5 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 14% din soldul creditului neguvernamental aferent lunii august 2020, potrivit  #DreptulLaBanking, o campanie a Băncilor din România.

Revigorarea creditării s-a înregistrat în lunile iulie și august și s-a bazat în special pe avansul împrumuturilor acordate companiilor, care ocupă o pondere de 57% din totalul creditelor noi acordate. Creditele în moneda națională reprezintă 80% din totalul creditelor noi acordate de la debutul pandemiei.

Conform #DreptulLaBanking, încă de la debutul pandemiei, băncile din România au sprijinit clienții și au suspendat obligațiile de plată lunare din contractele de credit pentru 22% din creditele acordate populației și 28% din portofoliul total de împrumuturi acordate companiilor.

În cadrul evenimentului se vor dezbate subiecte de actualitate:

  • Relansarea economică în parteneriat cu sistemul financiar bancar;
  • Rolul băncilor în programul de relansare economică a României;
  • Impactul digitalizării asupra sistemului bancar;
  • Cum arată viitorul în banking: Bănci vs Fintech?
  • Programe guvernamentale pentru finanțarea IMM-urilor;
  • Susținerea antreprenoriatului de către bănci;
  • Cum influențează scăderea dobânzilor activitatea bancară?
  • Amânarea ratelor clienților la bănci: oportunități și pericole;
  • Educația financiară în pandemie;
  • Ce măsuri au luat băncile pentru susținerea clienților în pandemie;
  • Vor urma restructurări în urma crizei COVID-19? Cum vor gestiona băncile insolvențele cauzate de pandemie?
  • Asigurările de credit comercial. Ce se întâmplă dacă o companie livrează produse, iar beneficiarul nu plătește?

Speakerii evenimentului sunt: Florin CÎȚU – Ministrul Finanțelor Publice, Sebastian BODU – Consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, Liviu ROGOJINARU -Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Florin DĂNESCU – Președintele Executiv al Asociației Române a Băncilor, Adrian CODIRLAŞU – Vicepreședintele CFA Society România, Bogdan Constantin NEACȘU – Director General și Președinte al Comitetului de Direcție, CEC Bank, Radu – Octavian TOPLICEANU – Director General Adjuct al BRD, Dumitru NANCU – Director General al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Marilen – Gabriel PIRTEA – Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Dragoș CABAT – Managing Partner la RisCo, Eugen LASCU – Managing Partner la Thepesia Corporate Advisory, Alin IACOB – Președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, Gabriela HÂRȚESCU – Decan și Chief Operating Officer la Envisia – Boards of Elite, Florian NEAGU –  Director Adjunct al Direcției Stabilitate Financiară la Banca Naţională a României, Dragoș PÎSLARU – Europarlamentar, Renew Europe Group, Daniel DĂIANU – Președintele Consiliului Fiscal.

Evenimentul va fi moderat de Adina ARDELEANU, Membru Fondator al platformei de știri economice Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Asociaţia Română a Băncilor, CEC Bank, Garanti BBVA, BRD Groupe Societe Generale, Idea::Bank, SIF Banat Crișana, Alpha Bank, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Veridio.

Parteneri instituționali: Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, ICSS.

Partener educațional: Envisia – Boards of Elite.

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Club Economic, Economistul, New Money, The Diplomat, BiziLive TV, Boof Media.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...

EY România a asistat Hidroelectrica în achiziția unor linii de business ale UCM Reșita

EY România a asistat Hidroelectrica, cel mai mare producător...