Ministrul Muncii a anunțat că au fost făcute plăți de 2,4 miliarde de lei pentru șomajul tehnic

Date:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat vineri, că pentru șomajul tehnic au fost făcute plăți în valoare de 2,4 miliarde de lei de care au beneficiat 1,5 milioane de angajați, scrie Profit.ro.

Ea face apel la angajatori să își plătească angajații, reamintind că au termen ca în trei zile de primirea sumelor, să le vireze acestora. “La ANOFM în acest moment sunt făcute plăți în valoare de două miliarde de lei pentru 1.400.000 de angajați, la ANPIS, plăți în valoare de 430 de milioane de lei pentru aproximativ 130.000 de profesioniști, conform Codului Civil. În total, vorbim de 2,4 miliarde de lei și 1,5 milioane angajați și profesioniști. (…) Fac apel și pe această cale și în acest moment către toți angajatorii să își plătească angajații. Le reamintesc că în trei zile de la primirea fondurilor aferente șomajului tehnic au obligația să își plătească angajații în cuantumul de 75% din câștigul salarial, maxim 75% din salariu mediu brut dacă salariul este mai mare”, a afirmat Violeta Alexandru.

De asemenea, Violeta Alexandru a mai anunțat că șomajul tehnic va continua și după data de 1 iunie dar numai pentu anumite domenii. “Vrem să elaborăm un set de propuneri care să genereze posibilitatea imediată de a sprijini revenirea în activitate a angajatorilor, respectiv a angajaților. Desigur șomajul tehnic va continuat și după 1 iunie, dar doar pentru câteva domenii în care măsurile de restricție se vor menține. Pentru restul domeniilor, pentru cei care au fost afectați, beneficiarii șomajului tehnic, oameni care doresc să revină în activitate gradual sau total vom avea o măsură de sprijin imediată în vederea susținerii unui procent din costul salarial pentru angajații acestora. Cel mai probabil acest procent, urmează să definitivăm consultările, va fi de 41% urmează să definitivăm aceste consultări, ținem cont de toate opiniile”, a explicat Violeta Alexandru.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...