NATO la Politehnică  

Date:

În ziua celebrării a 70 de ani de la semnarea Tratatului Atlanticului de Nord (Washington, 4 aprilie 1949) şi în contextual împlinirii a 15 ani de la aderarea României în această structură, la Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost lansată seria evenimentelor din cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO în România. Campania este definită prin aceea că „se organizează în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual”. În România, campania este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

Concretizarea ediţiei din acest an a campaniei este reprezentată de un concursul „Cea mai bună lucrare cu aplicabilitate militară prezentată într-o sesiune de comunicări științifice”, competiţie de proiecte realizate de studenți. Lansarea a avut loc la Centrul de cercetare pentru produse, procese și servicii inovative inteligente – PRECIS al Politehnicii bucureştene.

NATO1

Un asemenea eveniment, a subliniat rectorul Mihnea Costoiu, este inedit pentru Politehnică şi îşi propune „să aducă tinerii aproape de cercetarea aplicată în domeniul militar şi, în acelaşi timp, să-i conştientizeze în legătură cu ce înseamnă o structură de securitate cum este NATO pentru România”.

Colonel Constantin Spînu, şeful Direcţiei informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării Naţionale, a reliefat deschiderea cuprinzătoare a ediţiei din acest an a campaniei, către studenţi din domeniile tehnic, umanist, medical, de arte.

Perspectiva şi interesul studenţilor au fost afirmate de lideri ai acestora din Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – Paula Avasiloaie şi din Facultatea de Automatică şi Calculatoare – Roxana Voica.

În calitate de profesor şi cercetător, prof. univ. dr. ing. Adina Florea, decanul   Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, s-a referit la relaţiile de colaborare ale facultăţii cu firme economice, institute, instituţii.

Repere asupra structurării competiţiei de proiecte adresată studenţilor au fost oferite de col. dr. ing. Tiberius Tomoiagă, din Ministerul Apărării Naţionale.

NATO

Cadrul evenimentului l-a constituit expoziţia „România-NATO – de la parteneriat la alianţă în lupta împotriva terorismului, pentru o lume mai sigură şi mai bună”, organizată de Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”. Dr. Ion Rîşnoveanu, cercetător științific în cadrul muzeului, a oferit o prezentare a expoziţiei, invitând la reflecţie asupra memoriei militarilor români care s-au sacrificat în teatrele de operaţii. Expoziţia se impune de asemenea prin etalarea drapelelor de reprezentare ale unităţilor şi marilor unităţi româneşti în teatrele de operaţii.

În imaginile din expoziţia de la UPB, rectorul Mihnea Costoiu, decanul Adina Florea, colonelul Constantin Spînu din Ministerul Apărării Naţionale, secretarul de stat Gigel Paraschiv din Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...