P3 Logistic Parks, portofoliu mărit în 2018 cu o jumătate de milion mp

Date:

Dezvoltatorul și managerul pe termen lung de proprietăți logistice P3 Logistic Parks şi-a mărit portofoliul în 2018 cu aproape o jumătate de milion de metri pătrați, compensat de vânzarea strategică a 250.000 mp de active non-core. În acelaşi timp, baza de clienți a companiei a crescut cu 20%, cota clienților din retail depăşind pentru prima dată 30%. La sfârşitul anului trecut, P3 avea construcții în derulare și contractate pentru 1,2 milioane mp de depozite BTS și proiecte de dezvoltare speculativă. Rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu rămâne de peste 95%.

Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Parks, subliniază: „Industria logistică prezintă un mix perfect de apetit investițional, cerere din partea clienților și inovări tehnologice. Ieșită din conul de umbră, industria logistică este acum unul dintre cele mai atractive și stabile segmente pentru investiţii. Continuăm să rămânem orientați către clienți, iar baza noastră în creștere de clienți retail apreciază abordarea flexibilă și pe termen lung a companiei P3. Și continuă să vină înapoi! Probabil de aceea semnăm un nou contract de leasing la fiecare 1,3 zile, avem  discuții pentru noi proiecte de peste 660.000 mp și intentionam să construim unele dintre cele mai mari proiecte speculative din Europa”.

La nivel european, cele mai importante contracte și construcții ale companiei

în 2018 sunt începerea primului depozit P3 P+3 din Europa, o dezvoltare de 190.000 mp pentru un client eCommerce de top din Italia; o dezvoltare BTS de înaltă tehnologie și semi-automată de 30.000 mp pentru Lamborghini Ducati în P3 Sala Bolognese, Italia; începerea construcției pe o dezvoltare BTS de 30.000 mp pentru Airbus în P3 Illescas, la sud de Madrid, Spania; dezvoltarea unui proiect industrial de 130.000 mp, P3 Kamen, în Germania, cu 37.000 de preînchirieri către Arvato; instalarea Virtuplex de către Etnetera, cea mai mare experiență virtuală B2B în Europa, în P3 Prague Horni Pocernice, Republica Cehă; începerea celei mai mari dezvoltări speculative din Cehia, de 60.000 mp la P3 Lovosice; dezvoltarea unui nou parc pilot în Slovacia, P3 Bratislava Airport, cu un depozit de 46.000 mp în curs de dezvoltare pentru comerciantul Action; finalizarea unui proiect BTS de 30.000 mp în P3 Lomme, Franța, pentru Ingram Micro; extinderea parcului P3 Piotrków: în 2018 a fost finalizat un total de 54.900 mp și au fost demarate construcții suplimentare cu o suprafață totală de 59.000 mp; achiziționarea unui teren de 16 ha în nord-vestul Bucureștiului, pentru un parc logistic de 80.000 mp.

Referitor la prezenţa în ţara noastră, Sînziana Pardhan, director general al P3 în România, accentuează: „Piaţa de logistică se aşază pe un făgaş sustenabil şi România devine din ce în ce mai atractivă. P3 are încredere în potențialul României și ne dorim să creștem în mod strategic și sustenabil, cu produse de calitate și locații dominante. În 2019, P3 intenționează să se extindă atât în București, cât și în alte părți ale țării. Focusul nostru rămâne parcul P3 Bucharest A1, pe care vom continua să-l dezvoltăm, deoarece credem cu tărie că km 13 de pe A1 va rămâne locația prime și centrul de greutate pentru piața de logistică din București. În paralel, dorim să acoperim și alte zone logistice emergente ale orașului, mai ales în partea de nord a Bucureștiului, unde am achiziționat un teren de 16 hectare pe care vom dezvolta un nou parc logistic”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...