Piața criptoactivelor își revine

Date:

Criptoactivele au înregistrat o revenire semnificativă săptămâna trecută, iar Bitcoin s-a apropiat din nou de maximele sale istorice.

Cel mai mare criptoactiv din lume, Bitcoin, a crescut pe parcursul săptămânii. După ce a început să se tranzacționeze sub 48.000 de dolari, a crescut joi la peste 54.000 de dolari și a înregistrat noi câștiguri la începutul zilei de astăzi. 

În prezent, criptoactivul se tranzacționează în jurul valorii de 56.500 dolari, cel mai ridicat nivel începând cu luna mai a acestui an, și, cel mai important, se află din nou în intervalul în care a atins maximul istoric de 63.569 dolari din 14 aprilie.

Între timp, Ethereum a avut o săptămână oscilantă, cu o volatilitate semnificativă, dar este încă mult peste nivelurile de la sfârșitul lunii septembrie. 

ETH a început săptămâna trecută să se tranzacționeze în jurul valorii de 3.350 de dolari, iar vineri prețul său a ajuns la 3.665 de dolari.

Pe fondul unei tendințe generale de creștere săptămâna trecută, criptoactivul a fost afectat de volatilitate – scăzând pe 6 octombrie. După ce a început ziua la peste 3.500 de dolari, s-a prăbușit la 3.362 de dolari și apoi a revenit la peste 3.600 de dolari. 

ETH a înregistrat și el fluctuații puternice duminică târziu, dar criptoactivul se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 3.600 de dolari. 

Casa Albă ia în considerare reglementarea criptoactivelor

Președintele SUA, Joe Biden, și echipa sa iau în considerare publicarea unui ordin executiv privind reglementarea criptoactivelor, ordin care ar putea avea consecințe de amploare pentru această clasă de active.

Potrivit Bloomberg, ordinul este conceput pentru a coordona responsabilitățile diferitelor agenții federale în ceea ce privește gestionarea criptoactivelor și, de asemenea, să mandateze aceste agenții să studieze și să ofere recomandări pentru reglementarea acestora.

Având în vedere poziția din ce în ce mai agresivă a autorităților de reglementare financiară ale administrației Biden față de criptoactive, orice ordin executiv ar urmări să facă mai multă lumină asupra industriei și să încerce să impună un control asupra acesteia. 

Potrivit Bloomberg, nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la publicarea ordinului, dar acesta ar urma să coordoneze activitatea unor agenții precum Departamentul Trezoreriei, Departamentul Comerțului Department, National Science Foundation, autoritățile de reglementare financiară și agențiile de securitate.

De asemenea, administrația dorește să numească un „țar” al criptoactivelor care să supravegheze acțiunile din sfera de competență a președintelui.   


Brazilia ar putea adopta bitcoin ca mijloc legal de plată

Brazilia ar putea adopta în curând Bitcoin ca mijloc legal de plată, călcând pe urmele El Salvadorului.

Cea mai populată națiune din America de Sud are în prezent un proiect de lege care trece prin Camera Deputaților, care ar crea un mediu legal de reglementare pentru criptoactive. 

Deputatul federal care promovează proiectul de lege, Aureo Ribeiro, spune că dorește să ofere siguranța consumatorilor prin acest proiect de lege, care ar permite tranzacționarea transparentă a unui coș de criptoactive. 

„Vrem să separăm grâul de neghină, să creăm reglementări astfel încât să puteți tranzacționa, să știți de unde cumpărați și să știți cu cine aveți de-a face”. Cu acest activ veți putea să cumpărați o casă, o mașină, să mergeți la McDonald’s să cumpărați un hamburger – va fi o monedă națională, așa cum s-a întâmplat în alte țări. Aceasta va permite tranzacții cu acest activ în țara noastră, tranzacții ce vor fi reglementate de o agenție guvernamentală.

„Am încheiat deja un acord cu Banca Centrală și cu Comisia de Valori Mobiliare din Brazilia (CVM), cu privire la oportunitățile acestui activ și recunoașterea sa, de exemplu, ca proprietate  sau ca monedă de uz zilnic”.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...