Poșta Română a susținut eliminarea Rusiei de la conducerea Grupului de lucru vamal al UPU

Date:

 

O delegație a Poștei Române, prezentă la reuniunile plenare ale Consiliului de Exploatare Poștală (CEP), din cadrul Uniunii Poștale Universale (UPU), a susținut, în cadrul lucrărilor, alături de majoritatea administrațiilor poștale prezente în această săptămână la Berna, încetarea exercitării de către Rusia a poziției de co-președinte al Grupului de lucru vamal al CEP. 

Proiectul de rezoluție a mai fost susținut de state precum Australia, Canada, Franța, Germania, Japonia, Noua Zeelandă, Spania, Ucraina, S.U.A. și Regatul Unit al Marii Britanii. Votul exercitat de delegația română în cadrul lucrărilor a reprezentat poziția oficială a României exprimată de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Ioan Burduja. 

În cadrul lucrărilor, desfășurate în perioada 9-13 mai a.c. la sediul UPU din Berna, a fost solicitată co-semnarea acestei inițiative operaționale sub forma unei Rezoluții din partea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv cele care nu sunt membre ale CEP, în vederea obținerii unui sprijin cât mai larg în rândul țărilor membre ale UPU.

În perioada 16-20 mai a.c., Poșta Română va participa, de asemenea, la lucrările plenare ale Consiliului de Administrație al UPU, unde va susține prin vot și Proiectul de Rezoluție privind acordarea de asistență tehnică Ucrainei și operatorului poștal desemnat al acesteia, pentru a sprijini continuarea și reconstrucția infrastructurii poștale în regiune. 

Proiectul prevede ca întreg procesul de redresare a operatorului poștal din Ucraina să poată fi susținut prin fondul instituit de Biroul Internațional al UPU. Propunerea acestei rezoluții a fost inițiată de țări ca S.U.A., Japonia, Marea Britanie, Canada, Franța sau Australia și va fi suspusă votului în cadrul reuniunii Consiliului de Administrație al UPU.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...