Pregătește-te pentru „Britcoin” – Banca Angliei analizează crearea unei monede digitale

Date:

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor
al platformei de investiții eToro:

Ministrul de finante britanic Rishi Sunak a creat un grup de lucru în cadrul Băncii Angliei pentru a explora argumentele pentru lansarea unei monede digitale a Regatului Unit.

Sunak a declarat că un grup de lucru condus în comun de viceguvernatorul băncii pentru stabilitate financiară, Jon Cunliffe, și de directorul general al serviciilor financiare al Trezoreriei, Katharine Braddick, ar „coordona fazele de cercetare” a ceea ce a fost supranumit „Britcoin”.

Sunak a spus că dorește ca City, marele centru financiar londonez, să fie în fruntea inovației și să profite de libertatea de reglementare de după Brexit. Prin urmare, se înființează două noi forumuri pentru a implica experți tehnici și părțile interesate cheie, inclusiv instituții financiare, comercianți, companii, societătea civilă și consumatori.

Această inițiativă vine pe fondul scăderii utilizării numerarului și a creșterii importanței criptoactivelor, cum ar fi bitcoin, Sunak fiind dornic, de asemenea, să arate că City-ul londonez va rămâne un centru financiar global în viitor, în ciuda Brexitului.

Deși nu s-a luat nicio decizie în mod formal, reprezentanții Băncii Angliei au spus că o monedă digitală susținută de o bancă centrală (CBDC) ar reprezenta o nouă formă de bani digitali care să existe alături de numerar și depozite bancare.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...