Program de formare pentru niveluri de conducere în unități Bosch

Date:

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a lansat o nouă ediție a programului Junior Managers (JMP) pentru formarea tinerilor ca viitori lideri în poziții de conducere la nivelul companiei. Anul acesta, sunt deschise cinci poziții în domeniul comercial și în cel tehnic, în unităților de producție Bosch din Cluj și Blaj (foto). Inițiatorii subliniază că „JMP este un program de învățare accelerată cu expunere la arii variate de cunoaștere într-un timp scurt și își propune ca tinerii ce astăzi sunt la început de drum să își poată asuma responsabilitatea de a conduce un departament, după o perioadă de șase până la opt ani de la absolvirea programului”.

Ramona Bădescu, group leader HR în cadrul Grupului Bosch în România și coordonator al programului, accentuează: „În cadrul Bosch, vorbim despre o cultură ce presupune pregătirea și dezvoltarea propriilor angajați pentru poziții cheie. 90% dintre managerii Bosch provin din promovări interne. Acesta este un argument puternic pentru susținerea unui program de anvergura precum JMP. În momentul în care nevoia organizației și potențialul extraordinar al participanților se întâlnesc într-un cadru bine definit, putem vorbi despre atingerea misiunii declarate a programului, aceea de a oferi talentele potrivite pentru toate niverurile de conducere. Formatul global al programului oferă suficiente oportunități pentru personalizarea acestuia la nivel de țară și chiar de locație, astfel încât, în funcție de maturitatea afacerii și de planurile locale de dezvoltare, să construim un plan de abordare personalizat”.

Bosch derulează programul JMP în România din 2014 și are deja 14 absolvenți și alți șapte tineri în diferite etape ale formării lor. Bosch reamintește că „în ultimii cinci ani, peste 1.000 de tineri și-au manifestat interesul pentru program și au acceptat provocarea de a-și dovedi abilitățile în parcursul unui proces amplu și intens de selecție. Adițional potențialului identificat în parcursul procesului de selecție și aptitudinilor pe care le posedă, candidaților le sunt necesare rezultate academice excepționale, excelente abitități interpersonale, precum și deschidere pentru de a-și extinde rapid nivelul de cunoștințe și competențe profesionale. Programul Junior Managers (JMP) presupune acumularea de experiență în patru până la șase departamente, selectate de către participant împreună cu un mentor din cadrul echipei de conducere, în conformitate cu abilitățile și aptitudinile fiecărui canditat admis. Durata programului variază între 18 și 24 de luni și include și o experiență de muncă, la nivel internațional, într-una dintre locațiile Bosch din lume. Anual, prin intermediul JMP, Bosch oferă oportunități de carieră în diferite arii de interes, de la cercetare și dezvoltare sau tehnologia informației, până la contabilitate de gestiune, logistică, vânzări în domeniul tehnic sau achiziții. Tinerii admiși au astfel acces la informații relevante și mentorat direct din partea experților Bosch, dar și la o diversitate culturală și a proiectelor, cărora li se adaugă interacțiunea permanentă cu tehnologii de ultimă generație”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate