Program pentru profesori de acces metode de relaționare cu noile generații de elevi

Date:

Compania TenarisSilcotub – cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, pentru industriile energiei, mecanică și auto – este finanțatorul programului Tech Teach League, gândit de organizația„Școala de Valori”, specializată în educație, adresat profesorilor, pentru„acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi”.

Beneficiari sunt 37 de profesori din Călărași, Câmpina și Zalău, care „vor învăța despre integrare digitală, managementul schimbării, pedagogie trans-disciplinară și crearea unei comunități de învățare activă”. Inițiatorii subliniază că „programul include atât cunoștințe teoretice, cât și experiențe practice, pentru a facilita profesorilor integrarea acestor noi metode. Implementarea acestui program are ca scop  naștere unei comunități de învățare activă care să aducă noutate și inovație în liceele tehnice”.

Foto: TenarisSilcotub , 📷 Vlad Cupşa © http://komiti.media/

Codruța Hodrea, manager în relația cu comunitatea, TenarisSilcotub: „După investiții în infrastructură și programe de susținere a elevilor din liceele tehnice, compania noastră a ales, în acest an, să sprijine cadrele didactice pentru a se dezvolta și a folosi metode de învățare inovative. Noua abordare va contribui la întărirea relației elev – profesor, la creșterea interesului pentru noțiunile predate și, pe termen lung, la îmbunătățirea competențelor viitorilor tehnicieni. Adaptarea învățării la noile realități, la așteptările celor care sunt în clasă, fie ea chiar și o clasă online, va duce la creșterea nivelului de încredere a tuturor participanților la educație – elevi, cadre didactice și părinți”.

Daria Cupăreanu, manager de proiect, Școala de Valori: „În Tech Teach League, toată atenția se îndreaptă asupra cadrului didactic, ce are un rol fundamental în actul educațional, asigurând sustenabilitate educațională la nivelul școlii și în regiune. Munca și eforturile depuse de profesorii din liceele tehnologice pentru a genera schimbarea, dezvoltarea și educarea elevilor este remarcabilă, iar cei cu care lucrăm sunt de deschiși pentru perfecționare atât la nivel personal, cât și profesional”.

Ionuț Cosma, profesor de tehnologia informației la Liceul Mihai Viteazul din Zalău: „Liceul la care predau este, deja, un beneficiar direct al investițiilor pe care TenarisSilcotub le face în educație, iar proiectele derulate împreună mi-au dat șansa să învăț multe dintre lucrurile noi pe care le aplic la clasă. Tech Teach League este o experiență nouă prin care sunt sigur că mă voi dezvolta”.

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – se definește ca „cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.500 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub”.

Asociația Școala de Valori își propune ca „până în 2035 să pregătească dascălii din România pentru a preda inovativ, aproape de elev și a evidenția potențialul fiecărui tânăr pe care îl pregătește pentru viață și pentru o profesie pe care să o practice cu satisfacție”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...