Proiect finanţat din fonduri europene pentru ape şi păduri

Date:

Ministerul Apelor și Pădurilor a lansat, în calitate de lider, proiectul „Implementarea și dezvoltarea de sisteme și standarde comune pentru optimizarea proceselor decizionale în domeniul apelor și pădurilor, aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi în Ministerul Apelor și Pădurilor pentru sistematizarea și simplificarea legislației din domeniul apelor și realizarea unor proceduri simplificate pentru reducerea poverii administrative pentru mediul de afaceri în domeniul silviculturii”, cod SIPOCA 395/ cod MySMIS 116294 (foto de la lansare, MAP).  Proiectul, cu valoarea totală de 12.308.430,75 lei (83.98% nerambursabil), este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, depus în cadrul cererii de proiecte nr. IP8/2017 „Sprijin pentru implementarea managementului calității, măsuri de simplificare pentru cetățeni și mediul de afaceri, sistematizarea legislației și evaluarea sistemică a cadrului de reglementare”. Partenerii MAP în derularea proiectului sunt Academia de Studii Economice din București și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

După cum subliniază ministrul apelor şi pădurilor Ioan Deneș în mesajul transmis la conferinţa inaugurală prin secretarul de stat Adriana Petcu, „proiectul este unul ambițios, deosebit de complex, la care vor lucra profesioniști nu numai din minister, ci și din cadrul altor instituții de prestigiu care au un rol important în ceea ce privește expertiza, respectiv Academia de Studii Economice din București și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea. Prin proiectul despre care vorbim astăzi, cu o valoare de peste  12,3 milioane de lei, vor fi instruiți 280 de angajați, nu numai cei din interiorul MAP, ci și de la gărzile forestiere, de la Administrația Națională Apele Române, de la administrațiile bazinale de apă. Știm că este nevoie de aceasta instruire, specialiștii cu experientă de zeci de ani deja încep să iasă din sistem și în urma lor vin tineri, deseori abia ieșiți de pe băncile facultăților”.

Managerul proiectului, Olimpia Negru, director general în MAP, a precizat: „Prin implementarea proiectului se dorește consolidarea capacității instituționale a Ministerului Apelor și Pădurilor și a structurilor aflate în subordinea, sub autoritatea și în coordonarea sa prin îmbunătățirea managementului proceselor și activităților organizaționale și implementarea instrumentelor de management al calității, în vederea eficientizării administrației publice. De asemenea, proiectul are în vedere dezvoltarea și evaluarea competențelor profesionale ale personalului, în vederea eficientizării procesului decizional la standarde înalte. În acest sens, se vor organiza sesiuni de formare profesională și instruire pentru implementarea mecanismelor de coordonare ce vor fi realizate în cadrul proiectului”.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează „implementarea unor sisteme unitare de management al calității și performanței la nivelul Ministerului Apelor și Pădurilor, aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi în MAP prin realizarea unor politici publice în domeniul managementului apei și în domeniul silviculturii și  realizarea unui document strategic prin sistematizarea și simplificarea amplelor reglementări din domeniul managementului apei. De asemenea, prin implementarea Proiectului SIPOCA 395 personalul din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor și din structurile aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea sa, vor dobândi competențe crescute pentru susținerea măsurilor/acțiunilor de sistematizare și simplificare a legislației în domeniul managementului apei și pentru susținerea măsurilor/acțiunilor de simplificare a procedurilor pentru mediul de afaceri în domeniul silviculturii”.

La conferința de lansare a proiectului au fost reprezentate Ministerul Apelor și Pădurilor, ASE București, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, AM POCA, gărzile forestiere, Administrația Națională Apele Române, administrațiile bazinale de apă, Asociația Forestierilor din România (ASFOR), Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...