Proiecte industriale achiziționate de Globalworth la Arad și Oradea

Date:

Globalworth Industrial, sub-brand industrial și logistic al companiei Globalworth, a achiziționat încă două proiecte industriale, în Arad și Oradea:

Industrial Park West Arad (IPW Arad) – suprafață închiriabilă 20.100 mp; două faze, prima, livrată în 2012, cu spații de producție, depozitare, birouri și diverse zone tehnice, a doua fază, finalizată în noiembrie 2020, încă două niveluri în zonele de producție și office; amplasare strategică și conectivitate excelentă din punctul de vedere al infrastucturii, la 4,8 km de autostrada A1, la 10,8 km de Aeroportul Internațional Arad, la 6.7 km de centrul orașului, drumuri, parcări și toată infractura necesară; toate acestea au făcut să aducă un partener puternic care își desfășoară activitatea aici, Huf România, filiala română a furnizorului global Huf Group, liderul sistemelor de închidere și acces pentru industria de automotive.         

IPW Arad

Industrial Park West Oradea (IPW Oradea) – dezvoltat cu o primă fază de 6.900 mp, livrată în a doua parte a anului 2020, cu posibilitate de extindere până la 9.900 mp; chiriașul parcului este iwis, liderul mondial în timing drive systems inovatoare si rentabile, bazate pe lanțuri de precizie; localizat pe drumul european E60, la 4 km de granița cu Ungaria, parcul industrial va beneficia în curând și de un terminal intermodal aflat în construcție.

IPW Oradea

Mihai Zaharia, director de investiții Globalworth România și director piețe de capital Globalworth Group: „Piaţa industrială și logistică a înregistrat creş­teri puternice în ultimii cinci ani, iar anul 2020 a adus accelerarea unor domenii precum producția sau e-commerce-ul. Fiind deja prezenți în zona de vest a țării cu Timișoara Industrial Park, am văzut potențialul strategic pe care zona o oferă. Cumulând toți acești factori, am decis să achiziționăm cele două proiecte industriale de la partenerul nostru, Global Vision, alături de care lucrăm îndeaproape pentru zona de industrial. Gradul de ocupare de 100% al parcurilor ce se află acum în comunitatea noastră ne confirmă puterea comercială ridicată pe care investiția o are. Adăugarea celor două companii germane cunoscute în industria de automotive, iwis și Huf România, în portofoliul nostru ne bucură și ne motivează să continuăm activitatea Globalworth Industrial la cele mai înalte standarde”.

Mihai Zaharia, Globalworth

Portofoliul total de construcții al Globalworth Industrial ajunge astfel la 260.400 mp, cu sublinierea că „gradul de ocupare a sub-brandului Globalworth Industrial este în prezent de 95%. IPW Arad și IPW Oradea consolidează activitățilede logistică și industrial ale companiei, lărgind zonele în care activează deja cu proiecte last mile precum Pitești Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanța Business Park sau Timișoara Industrial Park”.

Globalworth este definite ca „o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2020. Aproximativ 92,5% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.globalworth.com și urmăriți-ne pe Facebook, Instagram, LinkedIn”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...