Ramona Jurubiță, realeasă președinte al Consiliul Investitorilor Străini

Date:

Ramona Jurubiță (foto), Country Managing Partner KPMG România, a fost realeasă în funcția de președinte al Consiliul Investitorilor Străini – FIC. Din echipa de conducere mai fac parte vicepreședinții Eric Stab, președinte & CEO al ENGIE România, director executiv al ENGIE Europa de Est și Cristian Secoșan, CEO al Siemens România, precum și trezorierul Daniel Anghel, membru în boardul PwC și Tax and Legal Services Leader.

FIC reafirmă în context că obiectivul asumat „de a contribui prin activitățile sale la îmbunătățirea mediului de afaceri prin dialog și consultări publice constante cu autoritățile publice și cu toți actorii relevanți, rămâne parte centrală a tuturor proiectelor desfășurate de FIC și a tuturor acțiunilor sale. FIC va continua să susțină și să promoveze dezvoltarea economică durabilă a României prin investiții, în special într-o perioadă caracterizată de noi provocări de ordin economic la nivel global”.

Ramona Jurubiță: „Mulțumesc colegilor din Comitetul Director al FIC pentru încrederea pe care mi-au acordato. Vom continua să ne aducem contribuția la construirea unei economii reziliente, diversificate și cu valoare adăugată ridicată pentru România. Reconfigurarea investițiilor la nivel global și regional reprezintă o platformă pe baza căreia FIC poate îndeplini două roluri cruciale pentru a ne asigura că țara noastră este percepută ca fiind o destinație atractivă investițiilor. În primul rând, ca investitori deja prezenți în România, suntem foarte buni ambasadori pentru a contribui la promovarea țării ca fiind o destinație atractivă pentru investiții. Trebuie să fim conștienți că România este și va continua să fie în competiție cu țările din jur pentru atragerea acestor investiții și prin urmare, o abordare proactivă, atât din partea autorităților, cât și a mediului de afaceri este mai mult decât necesară. În al doilea rând, experiența, dorința și implicarea noastră în construirea unor relații bazate pe dialog și transparență cu autoritățile, reprezintă un punct de pornire important pentru a fi folosit în elaborarea unor politici publice solide ce ar stimula atât continuarea investițiilor companiilor deja prezente în România, dar și atragerea potențialelor investiții străine directe în România. Astfel, în următoarea perioadă, prioritatea FIC va fi înspre rolul investițiilor ca sursă importantă pentru o relansare economică sustenabilă, punând în același timp în balanță și nevoile de finanțare ale României pe termen scurt și mediu”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...