Recomandări ale AOAR în deciziile cu impact economic

Date:

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) adresează un apel decidenților politici în contextual actual, recomandând „prudență și responsabilitate în utilizarea logicii electorale pentru luarea deciziilor de natură economică”.

Atrăgând atenția „că marea provocare a României pentru anul 2021 o reprezintă relansarea economiei”, AOAR subliniază că „numai în acest mod se vor crea resursele financiare pentru acoperirea cheltuielilor necesare creșterii nivelului veniturilor populației, inclusiv ale pensionarilor.

Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România.

Chiar dacă alte state ale Uniunii Europene au înregistrat în anul 2020 creșteri mari de deficit bugetar, acestea au fost cauzate de efectele pandemiei și nu sunt, în principal, de natură structurală, precum în cazul României.

Deficitele de 8-9% din PIB, ca efect al pandemiei sau al implementării unor programe de sprijin pentru economie, cum este situația altor țări europene, sunt total diferite de același deficit determinat de majorarea unor cheltuieli permanente, precum în cazul României.

Piețele internaționale nu tolerează deficite excesive pe termen lung! Toate eforturile de reducere a costului de finanțare al României sunt compromise prin această măsură, România expunându-se riscului de scădere a rating-ului de țară.

Spirala periculoasă poate continua cu măsuri de la partenerii europeni, afectarea fondurilor europene alocate României și adâncirea efectelor crizei.

AOAR recomandă prudență și responsabilitate în utilizarea logicii electorale pentru luarea deciziilor de natură economică al căror cost va fi suportat de întreaga societate și în timp, de generațiile următoare”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...