Reprezentanții Renault au anunțat marți că vor achiziționa 25% în start-up-ul olandez Jedlix, în vederea îmbunătățirii tehnologiei vehiculelor electrice, transmit MarketWatch și Reuters.

În aceeași zi, Renault a anunțat că va colabora cu Jedlix pentru producerea unei noi aplicații pe smartphone numită Z.E. Smart Charge, care va optimiza încărcarea vehiculelor electrice și va fi disponibilă în Olanda până la sfârșitul anului și din 2018 în alte state europene.

De asemenea, Renault intenționează să înregistreze o creștere a vânzărilor de 44% până în 2022, lansând pe piață opt modele de vehicule sută la sută electrice și 12 modele electrificate, în următorii șase ani.

Totodată, livrările Renault ar urma să ajungă la cinci milioane de vehicule, în 2022, de la 3,47 cinci milioane de unități anul trecut, în timp ce veniturile ar trebui să depășească 70 de miliarde de euro.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

 

DISTRIBUIȚI