ROLUL PEDOLOGIEI ȘI AL LEGII SOLULUI ÎN AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ

Date:

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, Societatea Naţională Română pentru Ştiinţa Solului și Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Şişești”, (ASAS), organizează GALA PEDOLOGULUI, vineri, 10 septembrie 2021, începând cu ora 10,00, în Aula ASAS,  București, eveniment ce va avea tema:

ROLUL PEDOLOGIEI ȘI AL LEGII SOLULUI ÎN AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ

Este pentru prima dată în România când se organizează o gală dedicată truditorilor din pedologie, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ritmul accelerat în care solurile se degradează la nivel global și național, cu implicații majore asupra mediului înconjurător și a calității vieții oamenilor. 

Legea solului inițiată și adoptată la inițiativa CSN MERIDIAN, ASAS și SNRSS și susținută de Președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților din legislatura 2016-2020, asigură mijloacele legale pentru o mai bună administrare a solurilor României, precum și pentru consolidarea unui cadru instituțional și științific dedicat pedologiei. 

Rețeaua națională de oficii pentru studii pedologice și agrochimice, joacă un rol cheie în monitorizarea, menținerea și îmbunătățirea calității solului, asigurând astfel o capacitate instituțională suverană pentru protejarea intereselor strategice ale României. 

Apa, rolul pedologiei, Legea Solului nr. 246/2020, pericolul degradării solului, evoluția humusului în sol și implicațiile Pactului Ecologic European asupra pedologiei și în general asupra agriculturii din România, toate acestea vor fi tematici care vor fi abordate de specialiștii din acest domeniu de activitate, în prezența factorilor de decizie politică și administrativă din instituțiile relevante din România. 

Așadar, vineri, 10 septembrie 2021, ora 10:00, în Aula ASAS, b-dul Mărăşti, nr.61, sector1, Bucureşti, la Gala Pedologului, vom dezbate împreună cu reprezentanți ai instituțiilor relevante și ai societății civile organizate, aspectele mai sus menționate, care sunt deosebit de importante pentru implementarea corectă și în interesul României a politicilor agricole naționale și europene. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...