România, centru de competenţă pentru grupul Bosch

Date:

„România este un centru de competenţă pentru grupul Bosch” – cu această formulare, Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL și reprezentant al Grupului Bosch în România (foto Bosch), a oferit la conferința de presă anuală o caracterizare de ansamblu a activităţii de anul trecut a companiei în ţara noastră şi a deschis în acelaşi timp o perspectivă solidă. Caracterizarea şi-a susţinut-o prin datele care oglindesc rezultatele. Reţinem în esenţă: creștere cu 26% a vânzărilor consolidate (1,9 miliarde lei – 416 milioane euro) față de 2016; vânzări totale nete de 4,2 miliarde de lei (931 milioane euro), adică o creștere anuală de aproximativ 57%; creștere anuală de 36% a numărului de angajați Bosch din România – aproximativ 6500, la 31 decembrie 2017; 453 milioane lei (aproximativ 100 milioane euro) investiţi în România în 2017, „în special în dezvoltarea unităţilor de producție pentru soluții de mobilitate din Cluj și Blaj” cu sublinierea că „fabrica de componente auto electronice din Cluj și-a mărit capacitatea de producție și portofoliul de produse pentru a satisface cererea clienților. În această unitate de producție, Bosch fabrică din 2014, printre altele, unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple şi asistenţă la condus, sisteme electronice pentru siguranță, care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor. În octombrie 2017, Bosch a inaugurat un centru de training în cadrul fabricii, dedicat pregătirii elevilor în sistemul de învăţământ dual și dezvoltării profesionale continue a angajaților săi. Investiția în noua clădire, cu o suprafață de 4400 de metri pătrați și cu săli de instruire moderne, se ridică la aproximativ șase milioane de euro”.

Ca noutate de larg interes, Bosch își extinde activitățile de producție în sectorul bunurilor de larg consum: BSH Electrocasnice a achiziționat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat la Simeria, investiţie estimată la aproximativ 110 milioane euro, producția urmând să înceapă în 2020 şi să atingă în 2022 o capacitate anuală de producție de peste un milion de mașini de spălat destinate pieței europene.

Sub aspectul activităților de cercetare-dezvoltare, Bosch a început construirea Centrului de Inginerie Cluj-Napoca, în care va investi aproximativ 25 milioane euro (Economistul a prezentat pe larg perspectiva în acest sens).

O creștere importantă a realizat anul trecut şi Bosch Service Solutions din Timișoara, oferant de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în 20 de limbi. Tot la Timișoara, Bosch a lansat programul „Junior Accounting”, pentru formarea a peste 100 de cursanţi în domeniul financiar-contabil.

În general Bosch investește în educație şi formare: în 2017, peste 2500 de zile de instruire în țară pentru salariaţi Bosch şi 800 de angajați participanţi la formare în sediile Bosch din afara țării; peste 400 de studenţi cuprinşi în programe la sediile Bosch din România; un program de masterat în domeniul ingineriei electrice și un curs de conducere autonomă în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; parteneriate cu şcoli locale pentru învățământ dual; 130 de elevi se formează ca tehnicieni în electromecanică şi electronică în fabricile Bosch de la Blaj și Cluj-Napoca; sprijin financiar și mentorat prin proiecte educaționale ca „MindCoding” (competiție de programare și algoritmică), „Kids in Tech” (acces la tehnologia digitală pentru copii din 250 de cluburi IT din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării).

În privinţa activităților de responsabilitate socială, Bosch a participat în 2017 la peste 40 de acţiuni.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...