România trebuie să înapoieze Băncii Mondiale 2,1 milioane de euro, în noiembrie

Date:

România are de rambursat aproximativ 2,1 milioane de euro, în noiembrie, către Banca Mondială din împrumutul stand-by efectuat în 2009, potrivit datelor oferite de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Suma achitată Uniunii Europene reprezintă rate de capital în valoare de 1,15 miliarde euro, restul semnificând dobânzi și comisioane, asemenea sumei destinate Băncii Mondiale, respectiv cele 2,4 milioane euro.

Suma totală de plată către UE și Banca Mondială în acest an este de 1,26 miliarde de euro. Din această valoare, 1,15 miliarde de euro reprezintă rate de capital, iar restul dobânzi și comisioane.

În 2016, România a plătit Uniunii Europene și Băncii Mondiale 113 milioane de euro. Cea mai mare parte a sumei a fost rambursată UE, respectiv 104 milioane de euro.

De asemenea, România mai are de înapoiat, până în 2023, peste 4,7 miliarde de euro la Banca Mondială și UE, din care 3,71 miliarde de euro vor ajunge la UE.

Potrivit datelor Băncii Naționale a României, la 4 mai 2009, Consiliul Directorilor Executivi al FMI a aprobat solicitarea României privind încheierea unui contract stand-by pentru o perioadă de doi ani, în valoare de 11,4 miliarde DST (aproximativ 12,9 miliarde de euro sau 17,1 miliarde de dolari SUA) și eliberarea primei tranșe în valoare de 4,37 miliarde DST (aproximativ 4,9 miliarde de euro sau 6,6 miliarde de dolari SUA).

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...