Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunţă că directorul general Gheorghe Mihăilescu (foto) invită specialiști ai comisiei comune a Centrului pentru Patrimoniul Mondial al UNESCO, precum și specialiști în monitorizare reactivă ai Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii – IUCN „să evalueze modul în care se respectă regulile de administrare a obiectivelor înscrise în situl UNESCO Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei, în pădurile UNESCO aflate în proprietatea publică a statului român și administrate de Romsilva”.

Gheorghe Mihăilescu

Invitația adresată de directorul general al Romsilva „survine după ce în spațiul public au apărut informații privind presupuse îngrijorări exprimate în cursul celei de-a 43-a sesiuni a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO”.

Furnizând această informaţie, Romsilva accentuează: „Menționăm că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a furnizat de fiecare dată, prompt și detaliat, toate informațiile solicitate de partenerii internaționali ai proiectului Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei. Pentru corecta informare a publicului interesat, Romsilva publică pe pagina sa de internet, www.rosilva.ro, harta în sistem digital și interactiv a șapte situri UNESCO, cele aflate în proprietatea publică a statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor. România a înscris, în urmă cu doi ani, opt situri în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei, cu o suprafață totală de 23.982,77 hectare, dintr-un total de 92.023,24 hectare, înscrise de unsprezece state la nivel european. Din cele 23.982,77 hectare din România înscrise în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO, 23.644,53 hectare, adică șapte din cele opt situri UNESCO, sunt păduri aflate în proprietatea publică a statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva asigură publicul că administrează corect, conform obligațiilor asumate, și protejează pădurile valoroase de fag aflate în Patrimoniul mondial natural al UNESCO”.

DISTRIBUIȚI