S-a deschis Banca de sânge

Date:

Banca Transilvania şi organizaţia neguvernamentală Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi cu centrele de transfuzie sanguină județene, au lansat Banca de sânge: sunt vizate pentru prima oară la noi crearea unei comunități de donatori constanți şi implicit asigurarea unei rezerve de sânge, precum şi deschiderea unei platforme online pe care să fie actualizate live informațiile despre nevoia de sânge a centrelor de transfuzii din țară.

Mecanismul de acces cuprinde: intrare pe www.banca-de-sange.ro – cont online – primirea pe e-mail a unui ID. Fiecare persoană care se înscrie are provocarea de a aduce încă trei oameni în comunitate, care să se înscrie pe aceeaşi cale online folosind ID-ul celui care i-a adus. Viziunea este „să se creeze un lanţ uman care să facă cunoscută nevoia de donare”, subliniază dr. Cristian Grasu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. În acelaşi timp, admite că destui nu vor fi acceptaţi, accentuând astfel seriozitatea şi siguranţa procesului de donare.

Stringenţa programului este întărită de dr, Doina Goşa, directorul Centrul de Transfuzii Bucureşti: „Nevoia de sânge este permanentă şi este mai mare decât răspunsul. Jumătate dintre cei care donează vin pentru prima oară şi apoi nu mai vin. Mulţi sunt aparţinători ai celor care au nevoie atunci, or nu este în regulă ca în situaţia în care sunt, tot ei să alerge ca să găsească donatori. De aceea, cea mai importantă nevoie în materie de donare de sânge este, cu siguranţă, numărul de donatori constanţi”.

Din perspectiva Băncii Transilvania, Ionela Mişculescu, director de dezvoltare la Divizia pentru medici, subliniază: „Dorim să ne aducem o contribuţie la comunitatea din care facem parte, să încurajăm implicarea şi să dăm o mână de ajutor celor care au nevoie”. Banca Transilvania îşi reafirmă astfel apartenenţa la comunitate, în consonanţă cu implicarea şi în programe de educaţie financiară şi antreprenorială, sport, cultură, voluntariat, cauze sociale.

În sens cuprinzător, Nicoleta Cazacu de la Societatea de Salvare Bucureşti reliefează caracterul de întrajutorare şi voluntariat al programului. Societatea de Salvare Bucureşti îşi are originile în 1906, la înfiinţarea primei staţii de Salvare din România, iar în prezent „susţine şi promovează activitatea de acordare de prim ajutor şi salvare de vieţi”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...