Soluție tehnologică pentru predarea hibridă a lecțiilor

Date:

În perspectiva desfășurării activității în viitorul an școlar cu o parte dintre elevi în clasă și o parte la distanță, compania ViewSonic Corp., producător de echipamente și soluții de afișare, lider în dezvoltarea de tehnologii vizuale, a lansat platforma educațională online myViewBoard Classroom, în cadrul ecosistemului myViewBoard.

Hasan Koçyiğit, manager regional pentru Europa Centrală și de Est în cadrul ViewSonic, subliniază: „Pandemia a schimbat pentru totdeauna lumea în care trăim și a afectat toate aspectele vieții. În domeniul educației, profesorii oscilează acum între sălile de clasă virtuale și cele fizice, însă majoritatea instrumentelor de care dispuneau pentru învățarea de la distanță atunci când s-au închis școlile nu pot fi utilizate și în sălile de clasă fizice când este necesar. Am făcut din dezvoltarea de instrumente pentru predare hibridă, care să asigure o tranziție rapidă între spațiile virtuale și cele fizice, misiunea noastră, pentru a le putea asigura profesorilor posibilitatea de a continua să își inspire și stimuleze elevii, cu lecții antrenante, indiferent de locație”.

Soluția este definită ca „ideală pentru predarea tradițională, în fața clasei, dar și pentru concepte moderne, precum clase flipped, pedagogie blended sau învățare online. Datorită abilității de a ghida colaborări de grup, posibilității de a administra o clasă virtuală cu ajutorul instrumentelor pentru video-conferințe și participării securizate a utilizatorilor, myViewBoard Classroom creează mediul captivant pentru colaborări de success”.

Ca dotare și funcționare, „myViewBoard Classroom include o tablă digitală, care facilitează pregătirea și prezentarea conținutului în timp real. Profesorii decid când elevii pot pune întrebări sau comenta, dar și ce utilizatori pot afișa ecranul în fața întregii clase, pentru prezentare. Participarea elevilor la lecție este încurajată prin ridicarea mâinii folosind funcția push-to-talk și prin instrumente de scriere de la distanță. Discuțiile independente de grup sunt și ele posibile, permițând realizarea de comentarii și teste în timp real. Iar o funcție pentru lățime de bandă redusă garantează că toate instrumentele funcționează optim, chiar și atunci când conexiunea la Internet este mai slabă”. 

ViewSonic informează că „oferă soluția myViewBoard în mod gratuit școlilor K12, liceelor și universităților încă din martie 2020. Iar în urma feedbackului pozitiv din partea școlilor și profesorilor, ViewSonic a decis ca toate școlile să primească acces la myViewBoard Entity pentru totdeauna (serviciile suplimentare sunt excluse)”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...