Sorin Burlea, Valinst: Piața locală a irigațiilor are o dezvoltare fulminantă

Date:

Sorin Burlea, Business Development Manager Valinst, apreciază că piața locală a irigațiilor se ridică la 40-50 milioane euro pe an, în condițiile în care capacitatea de irigare în momentul de față la nivel național nu depășește 15%.

Chiar și așa, vorbim de piață mai mult decât interesantă, cu un ritm de dezvoltare fulminant, după cum a declarat într-un interviu acordat FoodBiz Sorin Burlea.

„Piața locală din punct de vedere al irigațiilor este o piață tânără pentru moment în România, este dinamică, în dezvoltare, pe creștere și pe fondul schimbărilor climatice din ultima perioadă are o dezvoltare chiar fulminantă. Este un pic dezavantajată, pentru că fiind o piață târzie nu a reușit să se dezvolte odată cu tehnologia, cum s-a întâmplat în piețele din Vest și în SUA, considerată cea mai dezvoltată piață de irigații, și ne-am văzut deodată puși în fața celor mai noi tehnologii fără a fi neapărat pregătiți pentru ele”, a precizat pentru FoodBiz Sorin Burlea.

El spune că, în prezent, se irigă foarte puțin în România, sub 10% din suprafețe, dacă ne raportăm la cele pentru care s-a contractat apă.

În schimb, la nivel statistic, piața are o capacitate de absorbție de 40-50 milioane euro pe an. (….) capacitatea de irigare din momentul de față la nivel național nu depășește 15%, dar dacă este să luăm doar suprafețele pentru care s-a contractat apă ele sunt sub 10%. Reușim totuși pe piața aceasta să ne zbatem, să ne menținem lideri de piață și până una – alta să ne apropiem de un 70% cotă de piață la momentul actual”, a mai spus Burlea.

Valinst Agriculture este reprezentantul exclusiv în România al grupului american Valmont Irrigation. Ulterior, a devenit și distribuitorul autorizat al OCMIS Italia pentru instalații de irigat tip tambur, SCOVA Italia pentru pompe și motopompe, CAPRARI Italia pentru electropompe, iar gama crește de la an la an.

Preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...