Strategy Analytics: Pentru prima dată, în T2 2021 Xiaomi ocupă prima poziție în topul livrărilor de smartphone-uri din Europa

Date:

Conform celui mai recent studiu de piață realizat de Strategy Analytics, Xiaomi a depășit toți producătorii de telefoane mobile, cu o cotă de piață de 25%, în contextul în care livrările de smartphone-uri din Europa au înregistrat o creștere anuală puternică, de 14%, până la 50 de milioane de unități. Revenirea pieței smartphone-urilor a fost determinată de redresarea economică continuă, de o cerere sănătoasă din partea consumatorilor cu dispozitive îmbătrânite și de dispozitive 5G la prețuri atrăgătoare.

Boris Metodiev, director asociat la Strategy Analytics, a declarat: „Piețele europene de smartphone-uri au avut un trimestru de creștere puternică determinat de redresarea situației economice, ce a urmat prăbușirii din 2020. Cea mai importantă noutate a acestui trimestru este Xiaomi, care apare pentru prima dată ca producătorul numărul unu în ceea ce privește livrările de telefoane mobile inteligente. Xiaomi a livrat aproape 13 milioane de unități pe continent și a luat astfel locul liderului clasamentului, Samsung. Xiaomi a cunoscut un mare succes în Rusia, Ucraina, Spania și Italia, printre altele, și a găsit clienți dornici să achiziționeze telefoane din seriiile sale Mi și Redmi, telefoane ce posedă multe caracteristici valoroase.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...