Preluând o declaraţie a secretarului Damian Hinds din ministerul britanic al educației, consultantul educațional pentru studii în afara țării IntegralEdu anunţă că „studenții din Uniunea Europeană care învață la universități din UK vor beneficia în continuare de același tratament ca și studenții englezi și după Brexit, cel puțin un an”.

Ana Maria Papp, manager al Departamentului universități la IntegralEdu, apreciază că „declarația ministrului britanic vine să liniștească apele în sectorul educației și în rândul tinerilor care vor să studieze la universități din Marea Britanie. Tinerii români care doresc să acceseze sistemul educațional britanic vor beneficia de aceleași condiții ca până acum, chiar și după momentul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Declarația oficialului britanic era așteptată de miile de tineri care pleacă anual la studii în afara țării, iar momentul este bine ales pentru ca cei care au de gând să urmeze acest traseu universitar, să poată să își facă o proiecție financiară sigură pentru următorii ani”.

Tot din surse guvernamentale britanice, există „promisiunea prim-ministrului în ceea ce privește taxele de școlarizare din Anglia, care vor fi înghețate la 9.250 de lire sterline, în timp ce se efectuează o revizuire. Rata dobânzii la taxe va continua să crească în toamnă la 6,3%”.

Universitățile britanice cu cei mai mulţi studenți din UE sunt University of Aberdeen (foto), London School of Economics, Imperial College London, Queen Margaret University Edinburgh, School of Oriental and African Studies London, University of the Arts London, University of Cambridge, University of Essex, King’s College London, Edinburgh Napier si University College London.

DISTRIBUIȚI