Tremend, în top 500 cele mai dinamice companii de tehnologie

Date:

Compania Tremend – cu expertiză în servicii de software engineering și consultanță – se află pentru a treia oară în clasamentul Deloitte Tremend Technology Fast 500 EMEA al celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, situându-se pe locul 342. Între companiile din România prezente în top (4, specializate în soluții de software și fintech), ocupă prima poziție, cu cea mai mare creștere medie a veniturilor: 336%, în perioada 2015-2018. Clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA ediția 2020 cuprinde companii din 22 țări, din fintech, software, hardware, media și entertainment, asistență medicală și științele vieții, comunicații, tehnologia mediului, cu o rată medie de creștere de 1258% în 2019, comparativ cu 969% în 2018. Evaluarea a fost făcută în funcție de creșterea veniturilor în anii fiscali din perioada 2015-2018.

Ioan Cocan, Managing Partner, Tremend, subliniază: „Suntem onorați să fim prezenți pentru a treia oară în topul Deloitte Technology Fast 500 EMEA. Este o recunoaștere la nivel internațional a performanțelor echipei Tremend, care infuzează inovație în soluții ce răspund nevoilor de digitalizare ale companiilor. Totodată, ne reconfirmă rolul de partener de tehnologie puternic și de încredere, într-o piață extrem de dinamică și competitivă”.

Marius Hanganu, Managing Partner, Tremend, apreciază că „pentru a concura cu liderii din industrie și totodată pentru a avea un impact la nivel global, echipa noastră de ingineri software trebuie să experimenteze permanent cu tehnologiile de ultimă generație. De aceea, investiția în zona de R&D este un pilon important ce ne consolidează eforturile de dezvoltare de prototipuri și produse bazate pe tehnologii emergente, ce susțin nevoile actuale și creează noi oportunități”.

Tremend accentuează că la baza performanțelor se află „focusul puternic pe inovație, precum șiadoptarea rapidă a tehnologiilor emergente precum Inteligența Artificială,Machine Learning, IoT, Microservicii, Big Data și blockchain și integrarea lor în produse software dezvoltate pentru sectoare precum telecom, financiar, auto sau retail.Compania a înregistrat o dezvoltare accelerată și sustenabilă a echipei în ultimii ani, ajungând în prezent la peste 400 de ingineri software și un portofoliu de peste 700 de proiecte de anvergură pentru clienți din 20 de țări, de pe 4 continente. Trendul ascendent s-a menținut și în 2019, când Tremend a înregistrat o cifră de afaceri de 15,1 milioane de euro, o evoluție cu aproximativ 55% față de 2018. Compania fondată de Ioan Cocan și de Marius Hanganu (foto) are peste 14 ani de experiență în furnizarea de servicii de software avansate, două centre locale de dezvoltare, în București și în Brașov, și birouri în SUA, Belgia și UK. În următoarea perioadă, Tremend vizează cu prioritate investiții în creșterea zonei de cercetare și dezvoltare (R&D). Astfel, în ultimele luni, a lansat pe piață două produse ce sprijină nevoia de digitalizare actuală: TORP, soluția competitivă de înrolare digitală cu aplicabilitate în industrii variate, de la financiar și telecom, până la educație și sănătate, și observED, un instrument inovator de supraveghere la distanță a examenelor online, bazat pe date biometrice. Totodată, inginerii software din Divizia de Inovație Tremend lucrează la soluții de telemedicină și pentru facilitarea întoarcerii în siguranță a angajaților la birou în urma pandemiei de coronavirus”.

În contextul cerințelor actuale privind activitatea din sistemul educațional, Tremend reamintește că „a lansat un proiect de cercetare alături de Universitatea din București pentru dezvoltarea aplicației HumanoID, pentru verificarea identității unei persoane și validarea autenticității documentelor oficiale. Bazată pe Inteligență Artificială, soluția va putea fi utilizată pentru digitalizarea și securizarea fluxului de înrolare a utilizatorilor în aplicații ce necesită validarea identității”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...