Un semn al vremurilor? Roblox, platforma de jocuri online programate de utilizatori, se alătură celor mai mari dezvoltatori după listarea la bursă

Date:

Ionut Paulenco, analist al platformei de investiții eToro, declara:

„Ținând oamenii blocați în casele lor, pandemia a contribuit la creșterea industriei de gaming, nume cunoscute precum EA, Ubisoft, Activision sau furnizori de platforme precum Nintendo și Sony, ajungând să performeze la un nivel record. De asemenea, dezvoltatori noi din domeniu «au decolat”»în această perioadă concurând cu cei consacrați.

Roblox (NYSE: RBLX) a avut listarea sa publică săptămâna trecută (10 martie), vânzările inițiale de acțiuni oferind companiei o evaluare estimată de 41,9 miliarde de dolari. Prețul acțiunilor a crescut cu 55% în ziua deschiderii și în prezent se ridică la 69,70 dolari pe acțiune, compania ajungȃnd la o valoare de piață enormă, de 45 de miliarde de dolari.

Roblox este o platformă de jocuri online și un sistem de creare a jocurilor dezvoltat de Roblox Corporation. Roblox a fost fondată de Dave Baszucki, ca o platformă de jocuri unde copiii pot învăța să codeze, programând jocuri pentru alți utilizatori, precum și jucând jocuri create de alții. Este extrem de popular în rândul copiilor din întreaga lume și a crescut la peste 150 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial, care au creat milioane de jocuri ce sunt vândute acum pe platformă.

După această listare uimitoare pe bursă, Roblox se numără acum printre cele mai mari companii de jocuri video din lume. Ținând cont de ideea din spatele platformei și de faptul că jocurile sunt practic create de utilizatori, este neașteptat faptul că Roblox are acum o capitalizare de piață mai mare decât giganții de jocuri precum Ubisoft, Take-Two și CD Projekt. Valoarea de piață a companiei a depășit chiar și pe cea a cunoscutei firme EA, de 37,4 miliarde de dolari.

Dar, deși aceste cifre sunt uimitoare, Roblox nu a câștigat încă atât de mulți bani precum companiile alături de care este evaluată. EA se așteaptă la un venit de la 5,8 la 6,1 miliarde de dolari anul acesta, în timp ce Roblox se așteaptă să câștige 1,4 – 1,5 miliarde de dolari.

Mulți cred însă că modelul de afaceri al Roblox de găzduire și vânzare de jocuri produse de alții ar putea crea un nou trend și asigura un viitor minunat pentru companie. Timpul ne va spune, dar cu siguranță merită să fii cu ochii pe performanța Roblox Corporation.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...