Xiaomi „suflă în ceafa” Apple?

Date:

Ionut Paulenco, analist al platformei de investiții eToro, comentează:

Apple a dominat piața de dispozitive portabile în T4. Va reuși Xiaomi să reducă decalajul, după ce instanța americana a decis suspendarea interdicției de a investi în companie?

Xiaomi (HKSE: 1810) își anunță rezultatele financiare anuale miercuri, 24 martie, după închiderea bursei în Hong Kong. După un an în care utilizarea tehnologiei a crescut din cauza muncii la distanță și a interesului crescut pentru monitorizarea sănătății, cheltuielile la nivel mondial pentru dispozitivele portabile vor fi de 81,5 miliarde de dolari în 2021, în creștere cu 18,1% față de 69 de miliarde de dolari în 2020.

Liderul de piață în tehnologia portabilă este Apple (NASDAQ: AAPL), care a vândut un număr impresionant de 55,6 milioane de dispozitive în 2020 comparativ cu unitățile Xiaomi de 13,5 milioane, în creștere cu 5% față de anul trecut. Samsung (LSE: SMSN.L) și Huawei (SZSE: 002502) rămân în urma acestor doi giganți tech.

Din păcate, pentru Xiaomi, noul an nu a început bine, deoarece au fost afectați de o hotărâre judecătorească din SUA, care i-a obligat pe toți americanii să-și vândă acțiunile deținute în această companie. Decizia a fost revocată temporar vinerea trecută (12 martie) de un tribunal din Washington. Xiaomi nu a scăpat încă complet, dar este probabil să câștige o anulare completă a interdicției, care ar putea impulsiona semnificativ prețurile acțiunilor. Între timp, Xiaomi se confruntă și cu lipsa globală de cipuri. Compania intenționează să-și reducă achizițiile de la Qualcomm cu 25% și să treacă la MediaTek (TWSE: 2454) pentru livrarea a aproape jumătate din nevoile lor de cipuri. Acest lucru va fi cu siguranță o lovitură pentru Qualcomm și poate conduce la creșterea prețurilor acțiunilor atât pentru MediaTek, cât și pentru Xiaomi.”


Ionuț Paulenco, analistul de piață pentru România al eToro, are o experiență de peste 7 ani în industria financiară, specializându-se în diversificarea portofoliilor și în acțiuni.

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...