ISF a lansat platforma stagii.isf.ro care listează stagiile de practică din domeniul financiar disponibile pentru studenți

Date:

Institutul de Studii Financiare a prezentat marți, 5 octombrie, în cadrul dezbaterii online organizată de Ziua Internațională a Educației, proiectele din domeniul Educației pe care le desfășoară în parteneriat cu diferite universități, companii sau instituții.

„În ultimul an, peste 2.500 de elevi și studenți au beneficiat de programele de educație financiară ale ISF. Este un angajament pe care ni-l onorăm în continuare, derulând programele existente și dezvoltând altele noi! Educația financiară este esențială pentru creșterea calității economiei și a nivelului de trai al populației și ne vom concentra resursele pentru a crește nivelul de cultură financiară dar și de deveni o punte sustenabilă între mediul academic și mediul de afaceri”, a declarat, în cadrul evenimentului Marian Siminică, directorul executiv al ISF.

 La acest eveniment au mai participat Mihaela Onofrei, Prorector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR, Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Laura Naghi – Coordonator Departament Educație Financiară din cadrul ISF, Raluca Lădaru, coordonator Cercetare şi Revista de Studii Financiare ISF, Alexandra Bontaș, șef Serviciu Monitorizare și Educație Financiară din cadrul ASF. De asemenea, au participat și reprezentanți ai peste 10 centre universitare din toată țara.

În cadrul acestui eveniment, ISF a lansat platforma stagii.isf.ro, din cadrul proiectului ”Stagii de practică pentru studenți” care concretizează demersul ISF de creare a unui liant între mediul de afaceri (domeniul financiar) şi studenţii dornici să participe la stagii de practică.

„Acest proiect este unic în sectorul financiar. Ne-am dorit să creăm o punte între companiile care activează în sectorul financiar și studenții/masteranzii la facultățile de profil. Platforma este în continuă expansiune, având deja stagii oferite de companii din domenii precum asigurări, pensii private, piața de capital și nu numai, înscrise și dornice să primească tinerii la sediul lor. Orice companie dornică să se alăture proiectului o poate face accesând platforma”, a explicat Cătălin Câmpeanu, directorul adjunct al ISF.

Principalele proiecte ale  ISF în Educație

 Academia de Asigurări- oferă, pentru 30 de studenți, oportunitatea de a cunoaște în profunzime industria asigurărilor. Proiectul este conceput pentru a fi adresat la nivel naţional, în centrele universitare membre ale ISF şi are drept obiectiv creşterea gradului de educaţie financiară în domeniul asigurărilor la un nivel de detaliere semnificativă. Proiectul presupune participarea unui număr de 25-30 studenţi, selecţionaţi din universităţile partenere printr-un proces de selecţie ce presupune trimiterea unui eseu şi susţinerea unui interviu. Programul “Academia de Asigurări” va fi lansat în martie 2022 şi include:

  • 8 module de învățare online ( 90 min/120 min) care acoperă toate domeniile din asigurări.
  • Sesiuni predate de personal din cadrul companiilor de asigurări membre UNSAR .
  • Lucrul in echipe pentru rezolvarea unor probleme practice / studii de caz.

La finalul sesiunilor de instruire, cele 6 echipe de participanţi vor fi provocate să prezinte propriul proiect, pe baza unui studiu de caz dezvoltat de specialişti din proiect. In baza evaluării acestor proiecte (prezentări susţinute de fiecare echipă), se va alege o echipă câştigătoare. Pentru creşterea atractivităţii programului “Academia de Asigurări”, proiectul îsi propune oferirea următoarelor beneficii:

  1. vouchere de participare gratuită la examenul de pregătire profesională iniţială pentru intermediari în asigurări – tuturor participanţilor la program ;
  2.  invitaţii gratuite la 1 eveniment UNSAR / ISF desfăşurate în perioada sau ulterior programului – tuturor participanţilor la program;
  3. stagii de practică în cadrul ISF, UNSAR, membri UNSAR – minim 5 locuri;
  4. 5 vouchere de participare gratuită la cursuri ISF adresate intermediarilor în asigurări – echipa câştigătoare.

Susţinerea sesiunilor de comunicări științifice ale universităților partenere- Pornind de la experienţa din primăvara acestui an, ISF îsi reafirmă disponibilitatea pentru a susţine excelenţa cercetărilor în domeniul financiar. Institutul de Studii Financiare (ISF) și cele trei centre universitare partenere în cadrul programului SmartFIN@ISF au anunțat proiectele câștigătoare ale  studenților și masteranzilor care au participat la Sesiunile de comunicări științifice aferente anului universitar 2020-2021. Premiile, acordate de ISF, au recompensat gradul de inovație, rigoarea oferită de fundamentele teoretice solide și valoarea practică pe care lucrările o au în domeniul piețelor financiare, asigurărilor și pensiilor private sau pentru piața de capital. Alegerea lucrărilor câștigătoare a fost dificilă, excelența fiind cuvântul care caracterizează cel mai bine modul în care s-au prezentat studenții și masteranzii centrelor universitare partenere: ASE București, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea din Pitești.

Seminare SmartFin@ISF şi parteneriat cu Laboratorul academic al ASFÎn acest an universitar (2021/2022) vor fi reluate seria de seminare de perfecționare vocațională, parte a proiectului SmartFIN@ISF.  Prin acest proiect, ISF și-a propus ca, în parteneriat academic cu universitățile din România, să susțină demersurile de educație financiară  prin atragerea  studenților din ani terminali, ciclul licență sau master. Obiectivul urmărit constă în îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor studenților care vor deveni consumatori de servicii financiare dar și potențiali angajați în piețele financiare (asigurări, bănci, pensii private, investiții). – https://www.isf.ro/ro/comunicat-de-presa-18-mai-2021

Echivalarea programelor universitare – Conform prevederilor specifice în vigoare, ISF dezvoltă metodologia prin care Universităţile pot echivala cursuri/ programe din ciclul de master/ licenţă cu programe de formare profesională iniţială obligatorii pentru persoanele care doresc să desfăşoare activităţi de distribuţie în asigurări. 

Publicarea Revistei de Studii Financiare, revistă indexată BDI, în care au publicat preponderent cadre didactice și doctoranzi din universitățile din România.

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare ECFS 2022 – Organizarea celei de  a VI-a ediții este programată în martie 2022.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...