România și-a dublat importurile de gaze

Date:

Controversata Ordonanță 114/2018, pericolul unei întreruperi a livrării de gaze rusești prin Ucraina, declinul natural al producției, dar și impunerea de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a unei obligativități de înmagazinare mai ridicate au majorat cu peste 78% cantitățile de gaze importate de companiile din România în 2019, comparativ cu anul precedent, conform Profit.ro.

Astfel, importul de gaze al a atins un nivel istoric record, de 28,93 TWh, echivalentul a 27% din producția internă. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider De ce este important.

De asemenea, România, singurul producător de gaze din regiune, a importat în 2019, numai din Ungaria, țară a cărei producție de gaze este insignifiantă, nu mai puțin de 16,82 TWh, cu peste 600 GWh față de importurile totale efectuate în 2018 (16,2 TWh).  

Comparativ cu 2019, când importurile au echivalat cu aproape o treime din producția internă, în 2018, acestea se ridicau la doar 14,5% din cantitatea de gaze extrasă în România. În timp ce în 2019 importurile au crescut cu 78%, producția internă s-a diminuat cu 7%, în cazul OMV Petrom, și cu 1,1%, în cazul Romgaz.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...