Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, într-o nouă clădire

Date:

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj funcționează într-un spațiu de ultimă generație odată cu inaugurarea clădirii de birouri din centrul orașului, în incinta campusului de software DaVinci Plaza. Datele tehnice caracterizează o investiție de 30 milioane de euro, suprafață totală construită 17.500 mp, peste 10.000 mp de spații de birouri moderne, personalizate, cu zone de lucru interconectate. Aici lucrează peste 500 din total de 800 de angajați ai Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

La evenimentul inaugural, Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch, reprezentantul Grupului Bosch în România, a subliniat: „Bosch continuă să vadă un potențial considerabil în România, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniază angajamentul nostru față de țară. Continuăm să oferim angajaților noștri resurse și facilități care să îi sprijine în îmbunătățirea calității procesului de inovație”.

Dennis Raabe, fostul director al Centrului de Inginerie Bosch Cluj: „Am finalizat această construcție, chiar în centrul orașului Cluj-Napoca, ca parte a campusului de software modern DaVinci Plaza, pentru a evidenția potențialul activităților noastre în regiune. Este un proiect pe care îl datorăm și echipei noastre extrem de motivate și nenumăraților ambasadori și voluntari Bosch. Noua clădire completează, în manieră ideală, birourile și laboratoarele noastre de ultimă generație din Jucu. Sunt mândru să inaugurăm astăzi această nouă clădire în care peste 500 dintre cei 800 de colegi ai noștri lucrează la cele mai noi proiecte de tehnologie de mobilitate, contribuind la modelarea viitorului conducerii automatizate și conectate. Acesta reflectă contribuția noastră la Bosch și povestea de succes a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj”.

Noua construcție cuprinde birouri comune, spații deschise, săli de ședințe diversificate, săli de training, zone de relaxare concepute la comandă, ca și dotări precum parcare subterană, raste pentru biciclete, centru medical, zonă de gimnastică, zone de tip Design Thinking, Hub de Inginerie. 70% din mobilierul din spațiile de birouri este conceput și realizat de mici producători locali și afaceri de familie, confirmare a sprijinului companiei pentru ecosistemul local.

Concomitent, este dezvoltată interacțiunea cu comunitatea din Cluj-Napoca, prin parteneriate strategice ale companiei cu autoritățile locale, companii, clienți, mediul academic local. Sunt de reamintit parteneriatele dezvoltate din 2013 cu universități locale, actualmente fiind funcționale trei programe de masterat și trei cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și cu Universitatea Babeș-Bolyai. Bosch oferă anual peste 50 de burse studenților talentați.

În domeniul inovării, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj reafirmă importanța pe care o acordă „inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate