Motociclete de intervenție, donate de SMURD și Lidl România la Galați

Date:

Fundația pentru SMURD, cu sprijinul LIDL România, a dotat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al Județului Galați cu două motociclete echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor (defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență conținând alte echipamente specifice), cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă și cu sisteme speciale de comunicații. Concomitent, zece paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit zece seturi complete de echipamente de protecție moto, tip vară/iarnă. Sprijinul financiar oferit de Lidl România este de 60.000 de euro, Fundația pentru SMURD acordă cofinanțare de 10.000 de euro.

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, subliniază: „Fiecare minut pe care reușim să îl câștigăm într-un caz de stop cardiorespirator înseamnă o șansă în plus la viață pentru pacient. Astfel, continuând parteneriatul cu Lidl România, reușim să extindem proiectul de intervenție urbană cu motociclete și în Galați și suntem ferm convinși că, la fel ca și în celelalte județe în care avem motociclete în intervenție, cele 2-3 minute pe care le scurtăm din timpul de ajungere la caz se vor transforma în mai mulți pacienți salvați și recuperați cu succes. Mulțumesc tare mult colegilor paramedici din cadrul ISU Galați care au dorit să se alăture proiectului și să adauge o nouă armă în lupa pentru viață în comunitatea locală”.

Cristina Hanganu, director de comunicare și CSR la Lidl România: „Ne bucurăm să adăugăm încă un oraș pe harta parteneriatului nostru cu Fundația pentru SMURD, un parteneriat ce durează deja de 5 ani și prin intermediul căruia contribuim la salvarea de vieți omenești. Suntem siguri că cele 2 motociclete vor aduce o schimbare în bine și în Galați, și, deși sperăm ca locuitorii orașului să nu aibă nevoie de ele, suntem conștienți că pot face diferența în acțiunile de intervenție la orele de vârf, când traficul este îngreunat în oraș”.

Col. Toma Ion, inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați: „Municipiul Galați face parte din orașele cu aglomerare urbană, această nouă dotare fiind foarte necesară în lupta cu secundele. Nici un efort nu este prea mare, atunci când rezultatul este salvarea unei vieți”.

Programul a fost lansat în București de Fundația pentru SMURD prin achiziționarea a două motociclete cu fonduri strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2%  din impozitul pe venit către această cauză. În 2015, cu sprijinul Lidl România și al clienților, au fost achiziționate încă cinci motociclete pentru București, printr-o investiție de 150.000 de euro. Până în prezent au fost achiziționate cu sprijinul Lidl încă zece motociclete pentru Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, în valoare totala de 300.000 euro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...

Criza energetică a Europei a fost învinsă în primul rând datorită, reducerii voluntare a consumului de energie 

În februarie 2024 Comisia Europeană a recomandat statelor membre...