Numărul incendiilor din păduri s-a diminuat

Date:

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Ministerul Apelor şi Pădurilor anunţă că „numărul incendiilor înregistrate în pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut puternic în primul semestru al anului, în comparație cu perioada similară a anului trecut. În primele șase luni s-au produs 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în același interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile proprietatea publică a statului, administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”.

Incendiile din acest an au afectat 84,2 hectare de pădure, din care 57,4 hectare la nivelul litierei și 26,7 hectare în suprafețe de pădure regenerate natural sau artificial. Au fost distruşi 146.550 de puieți forestieri plantați în campaniile de împăduriri. Ş-au produs pagube de 233.537 de lei.

Cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din județele Bacău și Caraș-Severin. Cele mai mari pagube s-au produs în urma celor două incendii de pe raza Direcției Silvice Maramureș, în care au fost distruși 111.350 de puieți forestieri.

Calendaristic, cele mai multe incendii, 22, s-au produs în aprilie, „când condițiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure”.

Autorităţile subliniază că „personalul silvic a acționat, alături de pompierii militari, pentru izolarea și stingerea incendiilor de pădure. Angajații Romsilva monitorizează permanent pădurile administrate, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate și prin amplasarea de panouri avertizoare la limita pădurilor și de-a lungul traseelor turistice”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva „recomandă turiștilor care își petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeții prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate și, la plecare, să se asigure de stingerea completă a acestuia”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...