Restart pentru forța de muncă

Date:

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat o nouă dezbatere din seria de evenimente interactive online cu subiecte de actualitate pentru domeniul antreprenorial, de data aceasta, „VorbIMM despre: restartarea și flexibilizarea forței de muncă”. Prezentăm o sinteză a intervențiilor.  

Florin Jianu, președinte CNIPMMR: „Ne pregătim pentru revenirea economică, se redeschid multe sectoare economice odată cu data de 1 iunie. Dintre măsurile puse în aplicare până în acest moment, cu precădere cea a șomajului tehnic, a fost o măsură eficientă, măsură discutată cu mediul de afaceri. În această perioadă, sunt de parere că trebuie să avem aceleași etape eficiente, simple, pe înțelesul oamenilor și aplicabile pe scară cât mai largă. Să facem uz de toate instrumentele, cu precădere la cele europene care ne vor fi puse la dispoziție”.

Violeta Alexandru, ministrul muncii și protecției sociale: „Am încredere în antreprenori că sunt conștienți că nu pot să țină un business în picioare dacă nu își respectă angajații și dacă nu le creează condiții în care să lucreze eficient. Condiții care să pună accent pe rezultatul muncii acestora și mai puțin pe proceduri, pe birocrație, pe lucruri care de fapt justifică existența unui aparat public. Sunt lucruri care sunt rămase in urmă, însă trebuie actualizate, aduse la zi, după această perioada care a fost concentrată pe măsurile de sprijin. Eu am reținut absolut toate oportunitățile care le-a ridicat perioada de pandemie și pe care le cunoșteam dinainte, venind din mediul privat”.

Sven Marinus, CEO Sodexo Pass Romania: „Sistemele de vouchere se bazează pe mecanisme și instrumente care pot ajuta la direcționarea fondurilor alocate către domeniile în care este nevoie, cele care au fost cel mai afectate în contextual actual, precum turism, horeca, fitness și sport, organizatori de evenimente sau sectorul cultural. În plus, aceste sisteme permit cheltuirea exclusivă a sumelor aferente pe teritoriul țării, contribuind astfel la relansarea economiei romanești”.

Andreea Voinea, director de resurse umane la BCR: „Pe perioada stării de urgență și a stării de alertă am ținut deschise toate unitățile, mai puțin cele din mall-uri. Pentru a asigura protecția oamenilor noștri, am lucrat în rotații de două săptămâni, având două echipe pentru a putea în permanentă să asigurăm serviciile clienților noștri. Am introdus pauze de masă și am scurtat programul, astfel încât la prânz să putem trece prin dezinfectarea unității, pentru siguranță angajaților. Am asigurat infrastructură colegilor pentru a le putea faclita teleworkingul, astfel încât să nu ne oprim activitatea. Ceea ce am identificat în această perioada, în afară măsurilor primare de protecție și lucru acasă, este nevoia colegilor de comunicare, chiar dacă nu mai poate fi pe cale fizică”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...

EY România a asistat Hidroelectrica în achiziția unor linii de business ale UCM Reșita

EY România a asistat Hidroelectrica, cel mai mare producător...