Soluție modulară pentru spații de învățământ

Date:

În condițiiile cerințelor actuale privind începerea anului școlar, amenajarea unor construcții modulare dotate pentru desfășurarea optimă a activității didactice reprezintă o soluție de urmat, de apreciat, acolo unde este aplicată adecvat. Așa este clădirea destinată Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, investiție de 3,3 milioane de lei plus TVA a Primăriei Sectorului 4, amenajată în curtea Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu”: 68 de containere, dispuse pe două niveluri, parter și etaj, 1.284 mp suprafață construită desfășurată, 17 săli de clasă, cancelarie, cabinet medical, grupuri sanitare, spații administrative și de depozitare.

onstrucția modulară a fost gata în mai puțin de 3 luni. Prin funcționalitate, dotări, instalații, finisaje, condiții de siguranță, este cu totul altceva decât amenajările din containere prezente în peisajul cotidian cu alte destinații. Beneficiari sunt aproximativ 600 de elevi: clasa pregătitoare-clasa a VIII-a (clasele de liceu sunt relocate în altă parte), clădirea Colegiului Eminescu fiind în reabilitare printr-un proiect cu termen de realizare 24 de luni. Odată reîntors colegiul în sediul lui, clădirea modulară poate fi desfăcută și remontată în alt loc, cu aceeași destinație sau poate fi lăsată pe loc, pentru găzduirea temporară a unei alte unități.    

În context, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, evidențiază cele trei obiective urmărite de administrația publică locală privitor la spațiile de învățământ în ansamblu –  „siguranță la incediu, fără risc seismic și, nu în ultimul rând, având în vedere contextul în care ne aflăm, siguranță din punct de vedere epidemiologic” – și accentuează: „V reau să-i asigur pe copii și pe părinți că împreună cu dânșii și cu autoritățile vom face tot ceea ce este omenește posibil ca data de 14 septembrie să fie foarte sigură din punctul de vedere al începerii noului an școlar”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...