Strângere de fonduri pentru „grădina terapeutică”

Date:

A patra campanie pentru strângere de fonduri în scop social aAsociației „Zi de Bine” are ca partener organizația Microgreens România, obiectivul reprezentându-l crearea unui spațiu relaxant pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” – o „grădină terapeutică” de 240 mp în curtea spitalului, cu microplante și plante ce se pot recolta la intervale scurte de timp, încât toți pacienții să se poată implica în îngrijirea acestora, spațiu decorat de asemenea cu flori, băncuțe și foișoare.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației „Zi de Bine”, subliniază: „O nouă lună, o nouă cauză. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele, poate să fie vară tot timpul anului pentru pacienții internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Medicamentele îi ajută să țină sub control afecțiunea de care suferă, însă grădina le oferă un ROST. Într-o lume în care nu-și mai găsesc locul, se vor simți din nou utili, vor putea contribui cu timpul și mâinile lor la ROD. ROST, ROD și TIHNĂ – asta ne dorim să dăruim în iulie, alături de fiecare Rac sau Leu sau pur și simplu, om bun care simte că are ce oferi”.

Cristian-Alexandru Tudor, fondator al Microgreens România: „Grădina Terapeutică este un proiect la care am spus DA!,fără ezitare. Cu toții știm deja că natura este locul perfect în care ne putem încărca bateriile. Ne bucurăm că se întâmplă astfel de inițiative și că putem realiza lucruri care durează și de pe urmă cărora pot beneficia atât de multe persoane. Microgreens România se află pe piață încă din 2013, iar când pasiunea noastră pentru plante se concretizează prin astfel de proiecte, ne simțim motivați și încrezători să mergem mai departe”.

Fondurile se vor strânge în special de la sărbătoriții lunii iulie, așadar cine este născut în luna iulie, își poate dona ziua de naștere. Născută în luna iulie, Melania Medeleanu și-a dăruit deja ziua de naștere acestei cauze:

https://www.facebook.com/donate/591374204847857/.

Donațiile se fac la [email protected] sau direct pe pagina de Facebook a Asociației. Pentru această cauză, asociația și-a propus să strângă din donații suma de 15.000 de euro, adică aproape 4000 de sms-uri care să conțină cuvântul SUS la 8862 sau 150 de sărbătoriți care ar primi din partea prietenilor lor un dar de 500 de lei.

Donații către Asociația Zi de Bine se pot face prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro); prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română (RON: RO56RNCB0092166359160001); prin PayPal; donație online prin PAGO, rohelp.ro, BT PAYetc. – Mai multe variante de donare se găsesc pe pagina asociației, www.zidebine.ro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...