Un nou spațiu dedicat artei contemporane în centrul Capitalei

Date:

În București, pe Calea Victoriei nr. 109, s-a deschis The H Gallery, un spațiu dedicat artei contemporane, fondat în 2022, coordonat de Elena Brasla. Noua realizare este definită ca „un parter eclectic, perfect încadrat în contrastul firesc al arhitecturii emblematicei străzi bucureștene”, al cărei scop principal este „dezvoltarea unei direcții mai puțin explorate în contextul scenei artistice din România, prin colaborări cu galerii locale și internaționale”, ca „intermediar în organizarea expozițiilor și evenimentelor, întreaga inițiativă fiind conturată în mod fundamental pe dimensiunea relației cu publicul. Astfel, se urmărește atât actualizarea modului în care privitorii se raportează la arta contemporană, cât și familiarizarea lor cu diversele metode prin care aceasta este creată, interpretată și colecționată în context recent”.

Lucian Hrisav (artist), Elena Brasla (galerist The H Gallery)
Credit foto: ©Andreea Retinski

Deschiderea este realizată printr-un „solo show, în colaborare cu H’art Gallery, un spațiu artistic înființat în 2003. Artistul invitat, Lucian Hrisav (n. 1994), trăiește și lucrează în București, unde a absolvit Universitatea Națională de Arte, departamentele de pictură și pictură murală. A coordonat activitatea Centrului Artelor Vizuale Multimedia și Atelier35 in perioada 2018-2020. O miză comună a lucrărilor este jocul dintre 2D și 3D menit să provoace imaginația și să testeze limitele percepției. Prin subiecte surprinzătoare, abordate cu un tip de ironie critică dar detașată, arta sa se înscrie în fluxul explorărilor creative contemporane cu puternic impact vizual și conceptual”. 

Expoziția prezentată se intitulează „Semnal vs. Zgomot”, deschisă la The H Gallery până la 31 iulie, miercuri-vineri, orele 14-20 și sâmbătă-duminică, orele 11-17.

Credit foto: Andreea Retinski

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...