Alocație de hrană majorată pentru copiii cu nevoi speciale din sectorul 4

Date:

Primăria Sectorului 4 majorează cu 50% valoarea normei de hrană pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), ca urmare a solicitării înaintate de Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (DAUI) a sectorului la Ministerul Finanțelor Publice. Majorarea este cuvenită conform legii, iar autoritățile locale din sectorul 4 precizează că sunt singurele care au cerută până acum acordarea majoării. Astfel au fost obţinute fonduri suplimentare de 800.000 lei, pentru plata integrală a drepturilor legale cuvenite copiilor în anul 2019 (ianuarie-decembrie). În învățământul special din sectorul 4 sunt înregistrați 514 elevi cu CES (483 în școlile speciale și 31 școlarizați la domiciliu), iar în învățământul de masă sunt înscrişi 377 de elevi în această situaţie: 37 în grădinițe, 174 în învățământul primar, 152 în învățământul gimnazial, 14 în licee.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, subliniază: „Sunt convins că această suplimentare de fonduri obținută de Primăria Sectorului 4 se traduce în mai puține griji materiale pentru familiile care trebuie să se concentreze pe terapii de suport pentru acești copii. Este important și este de datoria noastră ca împreună, administrația locală și comunitatea, să punem în valoare resursele care deja există la nivel guvernamental. Și asta am făcut prin solicitarea de a fi suplimentatate și sumele alocate pentru hrana copiilor cu nevoi speciale, școlarizați în unitățile de învățământ speciale. Pentru că acești copii primesc deja hrană la școală, diferența care reprezintă majorarea prevăzută de lege va fi virată în conturile părinților. Ministerul Finanțelor a răspuns cererii noastre redistribuind banii alocați și necheltuiți de alte administrații bucureștene, iar aceasta este nu doar o confirmare, ci si o garanție a faptului că proiectele noastre pentru comunitate au ecou. Pentru noi este important ca toți copiii noștri, familiile lor să se bucure de toate drepturile pe care le conferă legea. Indiferent de școala la care studiază, indiferent de forma de învățământ pe care o urmează, copiii noștri trebuie stimulați și sprijiniți”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

ANAF a demarat proceduri de control privind raportarea „Country-by-Country”

| de Adrian Rus, Partener, liderul departamentului Prețuri de transfer, EY România, Georgiana Bizdrigheanu, Senior Manager, Prețuri de transfer, EY România și Victor Bozdog, Avocat, Manager, Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL

Scăderea investițiilor în inovare ale mediului de afaceri

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...