România, cea mai mare previziune de scumpire a caselor din Europa

Date:

Ediţia 2017 a studiului anual ING International Survey Homes and Mortgages asupra estimărilor la nivelul populaţiei din ţările europene asupra evoluţiei prețurilor pe piața locuințelor arată că România este ţara cu ponderea cea mai mare a celor care prevăd că prețul caselor va crește în următorul an: 72% dintre respondenți, cu 20 % mai mult faţă de anul trecut; urmează Spania (66%) și Cehia (65%). Pe fondul unei previziuni europene cvasigenerale de creştere a preţurilor locuinţelor, în Marea Britanie, ponderea persoanelor care estimează aşa ceva a scăzut faţă de 2016: de la 57% la 44%. În ansamblu la scară continentală, estimarea de creştere a prețurilor la locuinţe în următoarele 12 luni este de 59%, cu 3 puncte procentuale mai mare faţă de anul trecut.

Studiul arată că 61% dintre repondenţi pe ansamblul european „cataloghează locuințele ca fiind prea scumpe”. Din acelaşi studiu reiese, între altele, că 41% dintre cei „care și-au bugetat costurile totale pentru o locuință recunosc că au depășit sau au fost la limita de sus a sumei bugetate inițial”, 23% „au cheltuieli de mentenanță sau administrative mult mai mari decât anticipaseră”, 20% „se confruntă cu dificultăți în plata ratei sau chiriei la casă”.

Studiul ING International Survey Homes and Mortgages 2017 (online, realizat de Ipsos în perioada 2-22 iunie 2017) a fost aplicat în Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Spania, Turcia, Marea Britanie, Australia, Statele Unite ale Americii.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...