Proiect de educație economică și financiară pentru elevi

Date:

Asirom și organizația Junior Achievement România au derulat în anul școlar 2021-2022 proiectul de educație financiară „Sensul banilor”, la care au participat peste 3.000 de elevi de gimnaziu și profesorii lor, din 42 de unități de învățământ din 27 de localități din mediul urban, mic urban și rural. 

Rolul proiectului este de a le îmbogăți elevilor de gimnaziu cunoștințele economice și financiare și de a le dezvolta abilitățile, de a le da încredere în ei și a-i inspira să adopte un comportament responsabil.

Activitățile educaționale s-au derulat la clasă și online. Organizatorii precizează că „profesorii și elevii au avut acces gratuit, prin platforma JA InspireTM, la un kit de materiale educaționale pe teme de educație economică și financiară, adaptat pentru nevoile de învățare ale elevilor de gimnaziu, care îmbină noțiuni teoretice esențiale cu exerciții și aplicații, exemple din viața reală.

Prin intermediul activităților de tip learning by doing, elevii au putut înțelege concepte economice, rolul banilor în societate, consumul și economiile, au aflat cum să fie mai responsabili și să își gestioneze corect resursele, luând în același timp decizii raționale privind finanțele proprii, în funcție de potențiale riscuri. De asemenea, elevii au învățat despre inițierea unei afaceri proprii, cum să realizeze o planificare financiară simplă, dar și care sunt cele mai importante riscuri și potențiale soluții de depășire a lor. 

Participanții au apreciat conținutul educațional pentru exercițiile interactive disponibile, exemplele din viața reală legate de finanțe și explicațiile accesibile ale conceptelor”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Directiva NIS 2: criterii pentru evaluarea conformității companiilor și obligațiile legale din următoarea perioadă

| de Silvia Axinescu, Senior Associate Manager, și Corina Damaschin, Senior Associate, Reff & Asociații | Deloitte Legal

INS: În luna martie 2025 producția industrială a fost mai mică cu 4,8% față de aceiași perioadă a anului trecut

Faţă de luna martie 2024, producţia industrială a României...

Capitalul autohton sub presiune: între constrângeri structurale și inegalitate de tratament în economia națională

| de Bogdan Petre, analist, vicepreşedinte al Asociației pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES)

Cei mai doriți angajatori în 2025

Catalyst Solutions anunță rezultatele studiului Cei mai doriți angajatori,...