rescEU: peste 106 milioane EUR pentru primul spital de campanie paneuropean

Date:

Comisia alocă 106,2 milioane EUR Germaniei, Belgiei, Franței, Italiei, Luxemburgului, Portugaliei, României și Turciei pentru dezvoltarea noii capacități de echipe medicale de urgență (EMT) a rescEU.

Obiectivul este de a consolida asistența medicală de urgență acordată populațiilor afectate de dezastre majore naturale sau provocate de om.

Prin acest proiect se vor înființa trei echipe medicale de urgență de tip 2 (EMT2), care vor include servicii chirurgicale și de diagnosticare. În plus, 17 echipe de asistență specializată vor oferi servicii de terapie intensivă, de tratare a arsurilor, de transportare a pacienților, de diagnosticare avansată, de sprijinire a mamelor și copiilor, de reeducare, de asistență pentru sănătatea mintală, de tratament ortopedic, de laborator, de aprovizionare cu oxigen și de sprijin pentru telecomunicații.

Această capacitate rescEU va deveni operațională treptat, începând din 2024, și va permite răspunderea la o gamă largă de scenarii de dezastre. Echipele vor putea funcționa în mod autonom și vor putea sprijini instituțiile naționale de asistență medicală existente atunci când acestea nu sunt în măsură să facă față unei anumite situații de urgență. Această nouă structură va completa rolul esențial pe care îl joacă deja cele 15 echipe medicale de urgență puse la dispoziție de statele membre și de statele participante la Rezerva europeană de protecție civilă în contextul răspunsului în caz de urgență.

Mai multe detalii se găsesc în comunicatul de presă

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Directiva NIS 2: criterii pentru evaluarea conformității companiilor și obligațiile legale din următoarea perioadă

| de Silvia Axinescu, Senior Associate Manager, și Corina Damaschin, Senior Associate, Reff & Asociații | Deloitte Legal

INS: În luna martie 2025 producția industrială a fost mai mică cu 4,8% față de aceiași perioadă a anului trecut

Faţă de luna martie 2024, producţia industrială a României...

Capitalul autohton sub presiune: între constrângeri structurale și inegalitate de tratament în economia națională

| de Bogdan Petre, analist, vicepreşedinte al Asociației pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES)

Cei mai doriți angajatori în 2025

Catalyst Solutions anunță rezultatele studiului Cei mai doriți angajatori,...