Bitcoin a depășit pragul de 120.000 de dolari, tranzacționându-se la 122.500 de dolari în momentul redactării acestui articol.
Interesant este însă că bitcoin nu a atins încă noi maxime istorice față de alte monede importante, cum ar fi euro, ceea ce indică faptul că deprecierea recentă a dolarului, precum și cererea de bitcoin, contribuie la această creștere.
Altcoin-urile au înregistrat, de asemenea, o creștere. Capitalizarea totală a pieței, excluzând bitcoin, a crescut cu 15% față de săptămâna trecută, cu 173 miliarde de dolari, ajungând la 1,33 trilioane de dolari în total. Totuși, suntem încă departe de maximul istoric pentru acest prag, de 1,71 trilioane de dolari, înregistrat ultima dată în noiembrie 2021, dar ne îndreptăm în direcția corectă.
În perspectiva acestei săptămâni, toate privirile vor fi îndreptate către SUA, în special către „Crypto Week”, săptămâna în care Comitetului pentru servicii financiare al Camerei Reprezentanților va lua in discuție trei legi – CLARITY Act, Anti-CBDC Surveillance State Act și GENIUS Act.
Evoluțiile în jurul acestor legi privind criptoactivele ar putea da un impuls suplimentar actualei creșteri. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla.
De asemenea, săptămâna aceasta vom avea datele privind inflația – indicele prețurilor de consum (IPC) și indicele prețurilor de producție (IPP) din SUA – care ar putea provoca o oarecare volatilitate.
$PENGU a avut cea mai mare creștere săptămâna trecută, cu 90%, după ce Comisia de Active Mobiliare (SEC) din SUA a recunoscut oficial cererea Canary Capital pentru lansarea unui ETF de tip spot, stârnind un interes și mai mare pentru token și pentru ecosistemul Pudgy Penguins, pe lângă sentimentul optimist pe care îl observăm în prezent pe piața criptoactivelor în general.
Prețul minim pentru NFT-urile Pudgy Penguins, adică prețul cel mai mic la care poate fi cumpărat un NFT din colecție, a crescut cu 57% săptămâna trecută, ajungând în prezent la 14,87 ethereum, sau 45.008 dolari.
ETF-urile bitcoin de tip spot înregistrează al doilea cel mai mare aflux zilnic de la lansarea lor
ETF-urile bitcoin de tip spot din SUA au înregistrat joia trecută al doilea cel mai mare aflux zilnic, de 1,175 miliarde de dolari, indicând o cerere instituțională puternică pentru expunerea la bitcoin și contribuind la propulsarea prețului bitcoin la noi maxime istorice.
ETF-ul bitcoin de tip spot IBIT al BlackRock a depășit, de asemenea, pragul de 80 de miliarde de dolari AUM săptămâna trecută, devenind ETF-ul care a reușit acest lucru cel mai rapid, în 374 de zile, de aproximativ cinci ori mai repede decât recordul anterior deținut de $VOO.
Pe lângă ETF-urile bitcoin de tip spot, alte entități, precum companii publice și private care au adoptat strategii de trezorerie bitcoin, continuă să cumpere mai mult bitcoin.
Potrivit bitcointreasuries.net, cantitatea de bitcoin deținută în trezorerii a crescut cu 2,43% în ultimele 30 de zile. De asemenea, 265 de entități unice dețin acum bitcoin, față de 240, acum 30 de zile.
Ant Group se pregătește să adopte stablecoin-ul USDC pe platforma sa blockchain
Compania chineză de tehnologie financiară Ant Group, o filială a Alibaba, se pregătește să adopte USDC pe platforma sa blockchain odată ce stablecoin-ul va deveni legal în SUA, potrivit unor surse familiarizate cu subiectul.
Ant Group deține Alipay, cea mai mare platformă de plăți mobile din lume, care deservește peste 1,3 miliarde de utilizatori și 80 de milioane de comercianți și care, anul trecut, a procesat tranzacții în valoare de peste 1 trilion de dolari.
Colaborarea cu Circle face parte din ambițiile mai largi ale Ant Group de a introduce mai multe criptoactive reglementate pe blockchain-ul său, care stă la baza serviciilor sale de gestionare a trezoreriei și de plăți transfrontaliere.
USDC este în prezent al doilea stablecoin ca capitalizare de piață, cu 63,4 miliarde de dolari, reprezentând 24% din totalul de 260 miliarde de dolari.