Cea de-a XIV-a ediție a competiției gastronomice Arena Bucătarilor, organizată de Selgros România în perioada 8-9 noiembrie, și-a desemnat câștigătorii. Pe podium au urcat Petre Mihai Robert (locul I), Adam Filip (locul al II-lea) și Eftenie Ionetecu Ilie (locul al III-lea), care au primit premii în valoare de 40.000 de lei, 25.000 de lei și, respectiv, 15.000 de lei.
„Arena Bucătarilor reprezintă o demonstrație de pasiune, rigoare și respect pentru arta gătitului. Fiecare ediție reunește oameni care inspiră prin talent și perseverență, iar anul acesta am văzut din nou cât de sus poate ajunge performanța atunci când este dublată de dedicare. Suntem mândri să susținem o inițiativă care cultivă excelența și dă formă viitorului gastronomiei românești”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.
Ediția din acest an s-a desfășurat în cadrul târgului FoodService & Hospitality Expo, eveniment de referință pentru industria Retail & HoReCa din Europa de Sud-Est, găzduit la Hala Laminor din Capitală. Atât concursul, cât și festivitatea de premiere au fost transmise în direct pe paginile de Facebook și YouTube ale Selgros România.
Deschisă bucătarilor profesioniști susținuți de restaurante sau instituții de învățământ de profil, competiția Arena Bucătarilor a fost jurizată de Chefi internaționali de renume, din țările în care este prezent grupul Transgourmet.
Cei opt finaliști au impresionat juriul cu preparate în care au integrat într-un mod creativ ingredientele obligatorii: picanha, coadă de vită, piper boabe Tellichery de la Fuchs și țelină.
Din juriul de gust au făcut parte: Domenico Maggi (Italia), Mike Süesser (Germania), Cezar Munteanu (România), Peter Bartosz (Polonia), Leo Aichinger (Austria) și Lars Toboll (Elveția).
Juriul tehnic a avut următoarea componență: Marc Wiltschko (Germania), Christoph Pop (Elveția), Krysztof Klimaszewski (Polonia), Bogdan Cozma (România) și Alin Vădean (România).
Cea mai recentă ediție a Arenei Bucătarilor a reconfirmat rolul competiției ca spațiu de afirmare și inspirație pentru comunitatea culinară. Prin susținerea talentului, a creativității și a standardelor înalte, Selgros România sprijină evoluția și educația profesioniștilor din industria HoReCa.
Organizatorii le mulțumesc partenerilor care s-au alăturat inițiativei și au contribuit la desfășurarea evenimentului: Cocorico, Wau, Conti Grup, Kӓrcher, Elit, Coca-Cola, Olympus, Cooking by Heinner, Dr. Oetker Professional, Fuchs, Napolact, Peroni, Fairy Professional, Haier, Bonna, Unilever, Pfanner, Ozti, Negro2000, Ocean Fish, Casa Țărănească, Albalact Horeca TOP, Unilever Food Solutions și FrescoVerde, precum și partenerilor de comunicare ANBCT și HORA.



