Restaurarea și protejarea mediului prin proiectul Refresh Moieciu 5.0  

0

Asociația „pastel” anunță că, alături de Kaufland România, „a organizat o nouă ediție a proiectului Refresh, de această dată într-un format special: Refresh Moieciu 5.0. Acțiunea s-a desfășurat în Moieciu de Sus, într-o zonă naturală vizibil afectată de poluare, iar scopul principal a fost restaurarea și protejarea mediului înconjurător prin activități de ecologizare”.

Organizatorii ne informează că „73 de voluntari au colectat peste 1.000 de kilograme de deșeuri de pe albiile râurilor Stănicioiu și Turcu, din județul Brașov, contribuind activ la curățarea și regenerarea zonei. Participanții au fost atât angajați Kaufland România, cât și persoane din comunitatea locală și voluntari ai Asociației pastel, care au făcut echipă pentru această activitate pentru mediu.  

Kaufland România, în calitate de sponsor principal, a susținut financiar și logistic inițiativa, demonstrând constant angajamentul față de comunitate”.

Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România: „Noi, la Kaufland România, urmărim mereu ca implicarea noastră să aducă plus valoare pentru mediu, oameni și societate, pe termen lung. Cu fiecare acțiune de ecologizare, alături de colegii și de partenerii noștri, contribuim la protejarea naturii și bunăstarea comunităților. Implicarea face diferența!”

Andreea Oprea, director executiv, Asociația „pastel”: „Ne bucurăm că am implementat un proiect nou alături de Kaufland România și că ne putem susține misiunea Nicio lună fără o faptă bună printr-o acțiune de ecologizare, desfășurată într-o zonă turistică. Sperăm ca efortul nostru să fie în continuare susținut de cei care înțeleg cât de important este un mediu curat, atât pentru natură, cât și pentru sănătatea noastră.” 

Mișcarea Refresh a fost inițiată „pentru a atrage atenția comunității asupra nevoii urgente de a proteja natura și pentru a încuraja un comportament responsabil, atât în rândul localnicilor, cât și al turiștilor. Râurile din România se confruntă cu cu un nivel ridicat de poluare, cauzat de deșeurile aruncate neglijent; Potrivit unui studiu realizat de activiști de mediu, Dunărea transportă anual, de la intrarea în țară până la Marea Neagră, aproximativ 100 de tone de plastic. Această situație este agravată de lipsa de responsabilitate a vizitatorilor, care lasă în urmă gunoaie în zonele montane, contribuind la deteriorarea echilibrului ecosistemelor”. 

Inițiat de Asociația „pastel”, proiectul Refresh „este dedicat regenerării spațiilor publice și implicării comunităților în acțiuni de voluntariat care transformă locurile neglijate în spații curate și accesibile. Fiecare ediție are ca obiectiv reconectarea oamenilor cu natura și cu puterea faptelor bune”.