E.ON a lansat două stații de încărcare rapidă pentru autoturisme electrice

Date:

E.ON Energie România a mai pus în funcțiune două noi stații de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în Suceava și Roman, numărul unităților funcționale instalate de companie în România ajungând astfel la șapte, dintr-un total programat de 19 unități, conform Profit.ro.

Demersul E.ON face parte din proiectul NEXT-E, cofinanțat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF,) prin care E.ON Energie România și-a propus să instaleze, în total, 19 unități de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect. Cele două stații de încărcare de la Suceava și Roman au o putere maximă de 93 kW.

Până la sfârșitul anului viitor, E.ON își propune să implementeze proiectul pe ruta Iași – Gheorghieni – Tg. Mureș, care va deveni astfel o “autostradă electrică” de care vor putea beneficia toți posesorii de autovehicule prietenoase cu mediul având asigurată infrastructura de încărcare pe întreg traseul. O altă “autostradă electrică”, care va lega municipiul Iași de Bucuresti, se află în plină dezvoltare, susține compania.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)