Profitul Bursei de Valori Bucuresti s-a prabusit

Date:

Profitul net consolidat al Grupului BVB a atins in primul semestru din 2019 nivelul de 3,87 milioane lei, in scadere cu 45% comparativ cu anul anterior, acesta fiind obtinut in proportie de 73% din segmentul de tranzactionare, in timp ce profitul atribuibil actionarilor societatii mama a fost de 3,60 milioane lei (minus 46%), conform datelor publicate de companie si citate de Agerpres. 

Grupul BVB a inregistrat o scadere cu 62% a profitului operational consolidat, pana la valoarea de 2,57 milioane lei, principala cauza fiind diminuarea „drastica” a valorii ofertelor derulate pe piata principala de actiuni si obligatiuni, potrivit Wall-Street.

„Lipsa ofertelor a fost puternic influentata de perceptia investitorilor asupra modificarilor cadrului legislativ din Romania, cu impact direct in piata de capital”, se mentioneaza in raport.

Veniturile operationale ale Grupului BVB au inregistrat o scadere cu 17% in primele sase luni ale anului fata de perioada similara a anului 2018, pana la un nivel de 17,41 milioane lei, scadere determinata in principal de diminuarea veniturilor din comisioanele aferente valorii totale a tranzactiilor de tip „oferte” derulate pe pietele BVB.

BVB a distribuit, incepand cu data de 27 iunie 2019, dividendele aferente profitului net aferent 2018, in suma de 9,02 milioane lei, reprezentand 100% din profitul net dupa rezerve. Dividendul brut pentru anul 2018 a fost de 1,12593 lei/actiune, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, conform raportului, Bursa de Valori Bucuresti a incheiat prima jumatate de an cu toti indicii pe plus si cresteri de doua cifre. Indicele BET, a avut un avans de circa 20%, iar indicele BET -Total Return (BET-TR) a trecut pragul de 14.000 de puncte, cresterea fiind de aproape 30%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)