De la Vest la Est, de la Est la Vest, la Institutul Goethe

Date:

Zilele culturale Leipzig la București, organizate de Ambasada Republicii Federale Germania în România și Primăria Orașului Leipzig (1-4 octombrie), în parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest, Traduki, Leipziger Buchmesse, Headsome Communication, prezintă marți, 1 octombrie, ora 17.00, la Goethe-Institut Bukarest (Calea Dorobanți 32, Pavilion 32) seara literară româno-germană „De la Vest la Est, de la Est la Vest: Deschideri literare după Căderea Zidului”, la împlinirea a 30 de ani de la acest eveniment istoric. Se vor întâlni cu participanţii scriitorii Julia Schoch din Germania și Dan Lungu din România, precum şi managerii culturali determinanţi pentru colaborarea româno-germană de azi, Antje Contius, directoarea rețelei pan-europene Traduki din Berlin și Oliver Zille, directorul Târgului Internațional de Carte de la Leipzig; moderatoarea evenimentului, Mirela Nagâț.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, subliniază: „Dărâmarea nu doar a zidului de beton, ci şi a zidului din minţile oamenilor – aceasta este principala responsabilitate a societăţii noastre! Iar literatura bună are această calitate! Textele produc imagini, deschid uşi, dar şi inimile oamenilor. Acest lucru s-a simţit mai ales în anii următori Căderii Zidului, atunci când s-au ciocnit viziuni diferite. Din aceste fragmente s-a născut ceva cu totul nou. De aceea mă bucur de prilejul acestui schimb literar între Est şi Vest şi de a afla mai multe despre experienţele autorilor invitaţi”.

La rândul său, Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut Bukarest, reaminteşte că „anul trecut, România a fost țara invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig – nu întâmplător, pentru că o scenă literară plină de viață și creativă animă de ceva vreme schimbul dintre Germania, România și Europa. Goethe-Institut dorește să participe la acest schimb și să fie o platformă pentru întâlniri, discuții și lecturi!”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Luna mai – luna promovării economiei sociale

Luna mai este dedicată promovării economiei sociale, anunță Agenția...

Donație de alimente a clienților Lidl pentru comunități defavorizate 

Compania Lidl România anunță că, în colaborare cu rețeaua...

Camera de Comerț Română din Singapore (RoCham) alege un nou vicepreședinte

Camera de Comerț Română din Singapore (RoCham) are plăcerea...